понеділок, 3 липня 2017 р.

У Гамбурзі сталися перші сутички між протестувальниками та поліцією

У Гамбурзі сталися перші сутички між протестувальниками та поліцією

03.07.2017 10:32 Коментарі
Силовики застосували перцевий спрей

У Гамбурзі за кілька днів до відкриття саміту G20 сталися зіткнення між правоохоронцями та протестувальниками проти політики країн Великої двадцятки, повідомляє DW.

Вчора демонстранти хотіли заночувати в наметовому містечку на півострові Ентенвердер на березі річки Ельби. Раніше Адміністративний суд Гамбурга дозволив облаштування табору на цій території. Однак правоохоронці заборонили влаштовувати табір для ночівлі.

Деякі активісти не послухалися поліцейських й почали встановлювати намети. Силовики в свою чергу прибрали 11 встановлених наметів та оточили табір. Протестувальники почали кидати в правоохоронців повітряні кульки, наповнені фарбою. У відповідь ті застосували перцевий спрей проти найагресивніших демонстрантів.

Активісти відзначають, що кілька мітингувальників постраждало та звинувачують поліцейських надмірному застосуванні сили.

Нагадаємо, що в німецькому Гамбурзі перед самітом G20 проходять акції протесту проти політики країн-учасниць саміту. За різними даними, на вулицю вийшли від восьми до 18 тис. демонстрантів. Серед протестуючих є представники профспілок, фермери, захисники навколишнього середовища і представники церковних організацій.

Джерело: Ракурс

Немає коментарів:

Дописати коментар