середу, 19 липня 2017 р.

Арестович: “Малоросію” створили для 9-12 млн “м’якої вати” в Україн

Арестович: “Малоросію” створили для 9-12 млн “м’якої вати” в Україні

Факти ICTV поговорили з військовим експертом Олексієм Арестовичем, який розповів про проект “Малоросія” та пояснив, чому він небезпечний.


 80
 -
 E-mail
 Друк
Нагадаємо, вчора ватажок “ДНР” Олександр Захарченко заявив про створення нового “державного утворення” на території 19 областей України – так званої “Малоросії”. У “ЛНР”– промовчали, проте згодом сказали, що нічого про це не знають, а сама ідея – дещо сумнівна. До речі, Факти ICTV написали детальний текст про те, що відбувається.

Олексій Арестович пояснив, чому створили “Малоросію”, як її зможе використати Росія та яка доля чекає на ватажка сепаратистів Олександра Захарченка. Далі – пряма мова.



Чому саме “Малоросія”
“Малоросію” вкинули, щоб подивитися на реакцію всіх – української сторони, місцевого населення, світу.

У Кремля є два проекти – російський і радянський. За три роки у Москві мали нагоду упевнитися, що російський проект не сприймається  в Україні навіть “ватниками”. Бо навіть “ватники” розуміють, що Україна і Росія – це окремі держави.

Через це Москва спочатку буде відслідковувати реакцію на “Малоросію”, а потім вирішувати, що робити.

Кремль, скоріше за все, готує проект, щоб заспівали про самостійну, незалежну Україну, яка грає на протиріччях між Заходом і Сходом, про нейтральну Україну як Швейцарія. Вже не буде “давайте скоріше вступати до Митного союзу” та іншого.

Думаю, вирішили  зробити ставку на 9-12 млн. “м’якої вати”, яка у нас є, і яка ностальгує саме за радянським проектом Україна.

Бо у СРСР часом полірували українську мову, національні кадри могли вибирати, і свято Шевченка було, але…

Читайте: “Малоросія” – ведмежа послуга Росії. Чому стратегія Кремля тепер знищена



Що таке “радянський проект”
Радянська концепція буде такою, щоб Україна “клятому Заходу не здавалася”, “ніяких НАТО і ніяких ЄС”. У Кремлі хочуть поділити нас на “правильних” і “неправильних” українців.

Як це буде подаватися: “правильні” – це ті, що за “радянський космос” і “велику перемогу”, а “неправильні” – це ті, хто “був за Гітлера” і “влаштовував Волинську різню”.

Усіх “правильних” будуть збирати під прапори “Малоросії”. А риторика буде такою: “коли Україна порине в хаос – усі перейдуть до Малоросії, а решту заб’ємо у Львові і Закарпатті”.



Чому “Малоросія” без “ЛНР”
Треба розуміти, що “ДНР” курує ФСБ, а “ЛНР” – ГРУ Росії. Саме тому ці утворення створені окремо. Щоб випробувати різні моделі керування.

Якщо це втілює ФСБ, то це, можливо, ініціатива якогось колективного Суркова (помічника президента Росії Владислава Суркова. – Ред.), яка не знайшла розуміння зі сторони ГРУ Росії. Тому розвідники сказали: товариші, робіть самі, а ми подивимося.

“ЛНР” справді могли не запросити, не повідомити їх.

“ДНР” напевно знали, що “ЛНР” не погодиться, а саме тому не зверталися до них, а ті навіть не очікували, що вони звернуться… До речі, між “ДНР” і “ЛНР” блокпости набагато гірші, ніж між “ДНР” і українською армією. “ДНР” і “ЛНР” зовсім не у безхмарних відносинах перебувають. Тому, це ознака боротьби башт Кремля між собою.

Одні хочуть так, інші  хочуть інакше. Зокрема, росіяни хочуть подивитися, яка позиція буде більше вітатися.



На що розраховує Росія
За три роки Кремль вже тричі змінює риторику з приводу Донбасу та ідеологію. Це зайвий раз показує нам, що це все – лише інструменти для Росії.

Вони зрозуміли, що в Україні є 9-12 млн “м’якої вати”, яка не реагує на “руський мір”, а на “правильну” Україну ці люди добре реагують.

2 травня 2014 року в Одесі було видно, що російськомовне населення не сприймає “руський мір”, тому пішли іншим шляхом.

В Україні є п’ята колона, яка буде заходити на вибори саме з цим комплексом моделі – “сильна, нейтральна Україна, як Швейцарія, буде не за Захід і не за Схід, а тільки за себе”.

Нейтральна Україна на виборах – це неофіційна позиція Росії. Якщо Україну не можна затягнути до Митного союзу, то її вирішили спробувати зробити максимально нейтральною.

Це, наприклад, дасть можливість Росії відновити економічні зв’язки з Україною.

І ще один важливий момент: у цій позиції будуть звучати лозунги “треба зупинити війну, адже українці вбивають українців, насправді російських військ там немає”.

Росіяни розраховують на те, що ми погодимося на ці лозунги і припинимо усе. Пройде 5-10 років, зміниться покоління українських політиків і вони знову почнуть забирати Україну.



Чому у “Малоросії” прапор Хмельницького
Прапором “Малоросії” оголосили прапор Богдана Хмельницького… Вони постійно забирають нашу історію. До чого ж я веду. У розумінні РФ є “правильні” і “неправильні” українці.

А Богдан Хмельницький буде подаватися для них “правильним” українцем – був православним, уклав угоду з Москвою і різав уніатів – “неправильних” українців.

Насправді йде також боротьба за історичну спадщину Київської Русі. Росія знімає фільм Вікінг про нашого князя Володимира, ставить йому пам’ятник у центрі Москви – потроху перебирає нашу історію собі.

Читайте: Проект “Малоросія”. Чому Захарченко відмовився від “ЛНР” і хто за цим стоїть



Що буде із Захарченком
Захарченко у цьому всьому взагалі не є самостійною одиницею. Він розривається між інтересами на місці і Москвою. Його ж можуть і застрелити самі росіяни.

Росія тричі змінює ідеологічне забарвлення за роки військових дій на Донбасі. І при цьому вона змінює кадри. Як саме це робить Москва – можна запитати у Мотороли ( бойовик Моторола загинув під час вибуху в ліфті у 2016 році. Одна з версій – зачистка ФСБ. – Ред.).

Якщо Росії треба буде пожертвувати Захарченком заради проекту “Малоросія”, це станеться. Тоді Захарченко просто отруїться побутовим газом або розіб’ється у ДТП, або просто з гранатомета по ньому влуплять, і все.

Для Росії це ніколи не було проблемою. На зміну йому прийдуть більш нейтральні персонажі, які не забруднили руки у злочинах.

Богдан Амінов.

Опубліковано Липень, 19 в 16:31
Теги: ДНР, Донбас, ЛНР, Малоросія, Олексій Арестович, Олександр Захарченко, Росія, Україна-Росія
 80
 -
 E-mail

Немає коментарів:

Дописати коментар