неділю, 11 червня 2017 р.

До Польщі прибув перший танкер зі зрідженим газом зі США

До терміналу зрідженого газу у Свіноуйсьце (на фото) вперше прибув американський газ
До Польщі вперше в історії прибув танкер зі зрідженим газом зі США. Це перша партія американського газу для Східної і Північної Європи, де нині розбудовують мережі отримання й транспортування газу, незалежні від Росії.
Американський танкер прибув до терміналу для зрідженого газу в Свіноуйсьце на північному Балтійському узбережжі Польщі, збудованого 2015 року – він уже приймав танкери з газом із Катару.
Прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло на урочистій церемонії зустрічі танкера назвала це історичним моментом, що посилює енергетичну безпеку регіону.
Сьогодні Польща може сказати, що вона безпечна й суверенна країна, завдяки й такій чудовій, за її словами, інвестиції, як термінал для зрідженого газу, сказала прем’єр і закликала США розвивати співпрацю ще глибше й ефективніше.
У США в Державному департаменті з цієї нагоди заявили, що експорт зрідженого газу підтримує робочі місця в США, знижує ціни на енергоносії для партнерів Вашингтона за кордоном і робить внесок в енергетичну безпеку Європи.
Обсягу нинішнього вантажу газу зі США і його ціни не оголошували. Наступний танкер із газом зі США в Польщі очікують цього ж літа.
США, багаті на природний газ завдяки видобуванню сланцевого газу, вже експортують його до деяких країн Європи, зокрема Іспанії й Туреччини, але на північ континенту його досі не постачали.

Немає коментарів:

Дописати коментар