вівторок, 27 червня 2017 р.

Joe Bonamassa

Джо Бонамасса[ред. • ред. код]
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Дайте відповідь на три запитання і допоможіть нам поліпшити Вікіпедію.
Відвідати опитуванняНі, дякую
Дані опитування опрацьовуються третьою стороною. Конфіденційність.
Джо Бонамасса
Joe Bonamassa

Основна інформація
Дата народження 8 травня 1977 (40 років)
Місце народження Нью-Гартфорд, Онейда, Нью-Йорк
Роки активності 1987 —
Країна США
Професія вокаліст, гітарист
Інструменти вокал, гітара
Жанр блюз, рок, блюз-рок
Колективи Bloodline, Black Country Communion
Нагороди
Blues Music Award[d]

[1]
Офіційний сайт.]
 Файли у Вікісховищі
Джо Бонамасса (англ. Joe Bonamassa, нар. 8 травня 1977) — американський співак, гітарист, блюзмен.https://www.google.com.ua/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjPlorau97UAhWCYJoKHVqhBBcQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.billboard.com%2Fartist%2F304795%2Fjoe-bonamassa&psig=AFQjCNHgbPsZ8KcKnnpK5xGyysIsSoZeIA&ust=1498668052688412


Біографія[ред. • ред. код]
Джо Бонамасса народився в Нью-Йорку 8 травня 1977. Його батько торгував гітарами, тому вже в чотири роки Джо практикувався на дитячих моделях «Chiquita». У сім років він перейшов на дорослий інструмент, у десять почав виступати на публіці, а коли йому було дванадцять його попросив відкрити свій концерт Бі Бі Кінг. Блюзмен був просто зачарований грою Бонамасси, а слідом за цим посипалися похвали від таких артистів як Бадді Гай, Денні Геттон, Роберт Крей і Стівен Стіллз. Ще підлітком Джо познайомився з сином басиста «Allman Brothers Band» Беррі Оуклі і організував з ним проект «Bloodline».

Група уклала контракт з «EMI Records» і випустила альбом, замішаний на важкому блюзі, бугі, фанку і південному році. Дві пісні, «Stone Cold Hearted» і «Dixie Peach», потрапили в чарти, але, незважаючи на успіх, команда була розпущена. Бонамасса вирішив, що він здатний на більше, ніж просто грати на гітарі, і почав тренувати вокальні дані.

У 2000 році Джо записав свій перший сольний альбом, «New Day Yesterday». До того часу талант молодого блюз-рокера був загальновизнаним, тому не дивно, що в записі платівки почли за честь взяти участь такі особистості як Грегг Оллмен, Рік Деррінджер і Леслі Вест. Продюсуванням же займався Том Дауд, який раніше працював з Аретою Франклін, Реєм Чарльзом, Еріком Клептоном, Родом Стюартом та іншими відомими музикантами. «A New Day Yesterday» був зроблений у дусі таких команд як «Cream», «Lynyrd Skynyrd», «Jeff Beck Group», «Allman Brothers Band», а заголовний трек був кавером на однойменну композицію 1969 гурту «Jethro Tull». 2001 рік Бонамасса присвятив гастролям, а в 2002-му повернувся в студію в компанії Кліфа Магнеса (Avril Lavigne).

У результаті їх спільної роботи на світ з'явився більш мейнстрімовий альбом «So, It's Like That», що зайняв в «Billboard Blues Chart» вищу позицію. Однак на подальших гастролях шанувальники Бонамасси все частіше вимагали виконання традиційного блюзу, і Джо пішов їм назустріч.

У 2003 році музикант відібрав дев'ять улюблених номерів з класики жанру, додав до них три власні композиції і записав диск «Blues Deluxe». Над цим альбомом, що також очолив блюз-чарт «Біллборда», музиканту допомагали працювати продюсер Боб Хелд і звукоінженер Гері Тоул (David Bowie, Jimmy Vaughan, «Bon Jovi»). У тому ж році Бонамасса був залучений до програми «Blues in the Schools», в рамках якої читав лекції про історію блюзу, що супроводжувалися його концертами. У 2004-му вийшов третій студійник Джо, який продовжував лінію свого попередника. На «Had To Cry Today» були відображені впливу таких виконавців як Бі Бі Кінг, Мадді Вотерс, Бадді Гай, «Yardbirds» і «Cream».

У 2005 році Бонамасса удостоївся честі відкрити ювілейний тур блюзового маестро Бі Бі Кінга, а через кілька місяців став наймолодшим членом «The Blues Foundation». У червні 2006-го музикант випустив новий альбом, «You & Me». Робота була спродюсована Кевіном Ширлі («Led Zeppelin», «The Black Crowes», «Aerosmith», Joe Satriani) і продовжувала традиції таких майстрів як Пітер Грін, Джефф Бек, Ерік Клептон і Джон Лі Гукер.

У 2009 році британський журнал Classic Rock включив Бонамассу до списку найбільших гітаристів усіх часів.

У 2010 році Бонамасса увійшов до складу супергрупи Black Country Communion, в якій окрім нього грають Гленн Г'юз, Джейсон Бонем і Дерек Шерінян. У цьому ж році вийшов дебютний альбом групи.

Немає коментарів:

Дописати коментар