вівторок, 27 червня 2017 р.

Огризко: Ситуація в Росії розвиватиметься подібно до Радянського Союзу


192 Огризко: Ситуація в Росії розвиватиметься подібно до Радянського Союзу
Росія зараз програє по всіх параметрах і вже не може бути конкурентоздатною у багатьох сферах економіки. Путіну доведеться йти шляхом Радянського Союзу, коли затягувалися паски та відбувалася гонка озброєнь.

Таку думку висловив дипломат Володимир Огризко в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 09:00 – 11:00, 13:00 – 15:00 та 17:00 – 19:00) на телеканалі ZIK.

«В Росії був певний період достатку, проте тепер його вже немає. Адже ті накопичення, які надходили від нафто- і газодоларів, вже сьогодні починають дуже швидко танути. Таким чином, внутрішня фінансова подушка безпеки невдовзі закінчиться, відтак ситуація для пересічного росіянина середнього класу значно погіршиться», – констатував дипломат.

Тому запровадження навіть незначних санкцій, а також продовження суто економічного і політичного тиску на Росію призведуть до того, що Путіну вже не буде куди тікати, вважає експерт.

«Путіну доведеться йти шляхом Радянського Союзу, коли затягувалися паски та відбувалася гонка озброєнь. Проте зараз Росія такого не витримає, вона просто лусне. Росія зараз програє по всіх параметрах і вже не може бути конкурентоздатною у багатьох сферах економіки. Ця країна повністю вилетіла з конкуренції політичної, оскільки стала країною-ізгоєм. Саме це підтверджує ту думку, що ситуація в Росії розвиватиметься подібно до Радянського Союзу», – вважає Огризко.

Також експерт Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос додає, що, попри обнадійливі заяви російських економістів, зараз Росія входить у період стагнації.

«Ситуація в Росії не буде покращуватися, оскільки країна входить в стагнацію попри позитивні сигнали зростання економіки. У будь-якому випадку ми маємо очікувати послаблення Росії, що автоматично призводитиме до інших підходів та реакції Заходу. Адже коли Росія ослабне, то риторика західних союзників зміниться на більш жорсткішу», – підсумував Ігор Семиволос.

Немає коментарів:

Дописати коментар