пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Де немає сучасної зброї, там війна вирішується за рахунок солдата, – Ігор Романенко

Де немає сучасної зброї, там війна вирішується за рахунок солдата, – Ігор Романенко
Історія війн говорить про те, що там, де в армії немає сучасного озброєння, то питання організації ведення бойових дій вирішуються за рахунок солдата. Тому при нинішній ситуації в Україні, допомога від США у вигляді летальної зброї, нам дуже потрібна.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00-15:00 та 17:00-19:30 на телеканалі ZIK) заявив генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Нагадаємо, Комітет Сенату США з питань збройних сил схвалив проект, який передбачає $500 млн на допомогу Україні у сфері безпеки для боротьби з підконтрольними Кремлю бойовиками, включаючи поставки летального озброєння. Більше того, як раніше заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, політичне рішення про надання Україні оборонної летальної зброї може бути прийнято у Вашингтоні до кінця 2017 року, а сам перелік типів озброєння вже узгоджений.

«Історія війн говорить про те, що там, де в армії немає сучасного озброєння, там питання організації ведення бойових дій вирішуються за рахунок солдата. Сьогодні, ми дуже цінуємо наших військових, наших героїв, зокрема таких, як полковник Шаповал, тому насправді, аби вони не гинули, нам дуже потрібна та летальна зброя про яку йде мова», – зазначив гість програми.

Однак, за словами Ігоря Романенка, попри обіцянки та заяви від США надати Україні зброю, за останні ріки ми так і не дочекалися конкретних кроків від Америки, зокрема, що стосується надання Україні летального озброєння.

«Попри це хочу зазначити, що і в Україні сьогодні є свої, досить сучасні танки. Однак тут є певні переваги та певні недоліки. Однак, якщо США свого часу надали таку зброю Естонії, аби знищити російські збройні сили, якщо США дали таку зброю Сирії, аби там змогли воювати, однак Україна, яка знаходиться на передовій у Європі досі окрім розмов, не отримала нічого. Ось така ситуація», – додав генерал-лейтенант запасу.


Ігор РоманенкоПерші про головне. Коментарі

Немає коментарів:

Дописати коментар