середу, 16 серпня 2017 р.

БАНДЮГИ!Російська політична верхівка оголошена злочинною організацією. У Москві панує стан шоку і розгубленості, - Піонтковський

Російська політична верхівка оголошена злочинною організацією. У Москві панує стан шоку і розгубленості, - Піонтковський
Середа, 16 серпня 2017 12:30 |  Політика
Новий закон США про санкції проти РФ наніс болючий удар у саму серцевину путінського режиму
"Крім досить серйозних секторальних санкцій у фінансовій та енергетичній сфері, які вдарять по і так стагнуючій російській економіці, центральне місце в нових санкціях займає вимога фінансової розвідки США протягом 180 днів зібрати відомості про всі активи російської верхівки. Ось це завдає нищівного удару по самій серцевині путінського режиму.
Про це пише у блозі "Обозревателя" російський політолог Андрій Піонтковський, передають "Патріоти України".

Андрій Піонтковський:
- Практично вся російська політична верхівка оголошена злочинною організацією. Відразу ж виникає аналогія з Нюрнберзьким процесом, на якому радянський обвинувач сформулював:  «злочинці, що опанували державою і перетворили саму державу у знаряддя своїх злочинів».
Це власне і сказано в законі США про російську політичну верхівку.

Від прийняття закону пройшло вже кілька днів, дуже багато чого з Москви прозвучало, але немає ні слова по розділу персональних санкцій. А він-то найобразливіший для російської верхівки. Вони, типу чесні і благородні люди, а тут їх раптом оголошують злочинцями. Перш за все їм треба цим обурюватися. А ні, ні слова не сказали.

І взагалі перша реакція Путіна була навіть швидше примирливою, що ми не будемо втягуватися в ескалацію, обміни ударами. Жалюгідну конфіскацію дач і підвалів вони видали за жорстку реакцію на цей закон. Хоча, скоріше, це реакція на санкції Обами, прийняті ним у грудні.

По-друге, це знову фальсифікація. З цих 755 нібито дипломатичних співробітників США, 90% - це російська обслуга: водії, двірники, кухарі. І ось це оглушливе мовчання російського істеблішменту, щодо санкцій, які стосуються їх особисто, воно дуже показово. Це страшний удар для них. Це ж не тільки втрата великих грошей і активів, це зміна всього способу життя.

Вони ж уже не мислять себе без західної медицини, без навчання своїх дітей в західних вузах, без величезних апартаментів, палаців на кращих курортах світу. Вони звикли до споживання на вищому рівні західної буржуазії. І зараз вони всього цього позбавляються. Цей стан шоку і розгубленості, яке зараз панує в Москві, і природно задають собі поки мовчазне запитання - а навіщо нам все це потрібно? Чи не краще нам із Заходом про щось домовитися і встановити нормальний спосіб життя. Можливо, вся справа в одній людині, який своїми авантюрами поставила їх життя під питання. Ось такі настрої зараз панують у Москві, і як вони будуть розвиватися - передбачити дуже важко.

З одного боку може бути прагнення до гібридної капітуляції - домовитися із Заходом про те, що Захід може сприймати як капітуляцію. А власному населенню можна продати як перемогу Росії, яка встає з колін. Ну, ця схема була підготовлена ​​ще минулої осені в неформальних переговорах російських експертів у Вашингтоні з людьми Клінтон. Меседж гібридної капітуляції приблизно такий: так, ми йдемо з Донбасу, а ось Крим залишається за нами. Звичайно, ви це формально не визнаєте, але закриваєте на це очі.

Не думаю, що сьогоднішній захід в обличчя Пенса і Волкера, так як вони зараз озвучують реальну політику Вашингтона, буде готовий до такої гібридної капітуляції. Тоді Кремль може зробити гібридну ескалацію: різко підняти військові ставки або на Донбасі, або в Білорусі під час навчань, залякуючи Захід криками «я припадочний, тримайте мене, у мене ядерна зброя». Залякувати для того, щоб примусити Захід до закінчення конфлікту, яке було б більш-менш прийнятне для Москви.

Ось таке витання і слід очікувати в найближчі два місяці. Вони вирішуватимуть дуже багато у світовій історії. Єдине, що ясно по настрою американського політичного істеблішменту, що їх поведінка буде дуже жорсткою. Путін ось цією зухвалою спробою поставити в Білому домі людину або скомпрометовану, або обдурену, щоб укласти з ним велику Ялтинську угоду, викликав обурення і викличе дуже жорстку реакцію.

Інф.: patrioty.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар