середу, 30 серпня 2017 р.

СМЕРТЬ МУСОРОВ.У Дагестані ліквідували бійців кримської Альфи, які зрадили Україну

У Дагестані ліквідували бійців кримської Альфи, які зрадили Україну - журналіст
Сьогоднi, 10:26

Бійці кримської Альфи перейшли в ФСБ і були вбиті в Дагестані

У російському Дагестані були знищені двоє колишніх співробітників спецпідрозділу СБУ Альфа, які в Україні були оголошені в розшук за дезертирство, повідомив журналіст Юрій Бутусов у себе в Facebook.

За його інформацією, інцидент стався 28 серпня на околиці міста Хасавюрт, коли група місцевих партизанів атакувала бійців спецназу ФСБ РФ.

Двоє ліквідованих на місці силовиків - підполковник Олександр Байбутлов і підполковник Денис Ракицький - проходили службу в Центрі спеціальних операцій СБУ в Севастополі. Ракицький був командиром групи в відділі, а Байбутлов - головним спеціалістом відділу.




У березні 2014 року Ракицький і Байбутлов відмовилися виконувати накази командування, перейшли на бік РФ. У 2016-му в нагороду за зраду нагороджені медаллю Міноборони РФ За повернення Криму.

"Для перевірки лояльності і відданості окупантам, їх підрозділ, яке перейшло до складу ФСБ РФ, почали постійно спрямовувати для участі в каральних операціях в Чечню і Дагестан. І ось під час чергової каральної експедиції, повстанці Дагестану зуміли атакувати і знищити зрадників України", - пише Бутусов.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року СБУ затримала на адмінкордонi з Кримом двох дезертирів - Максима Одинцова і Олесандра Баранова, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

Баранов і Одинцов проходили службу в одній з військових частин, дислокованих на території Криму. Під час окупації півострова вони не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території. Таким чином, вони дезертирували, в зв'язку з чим були оголошені в розшук.

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України кваліфікувала їх дії за ч. 1 ст. 408 (дезертирство) КК України, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар