понеділок, 3 квітня 2017 р.

УМЕР ПОЭТ ЕВТУШЕНКО.Син Євтушенка розповів про причину смерті поета

Син Євтушенка розповів про причину смерті поета

Син поета розповів, що Євгеній Євтушенко помер близько 11 ранку. У нього була четверта стадія раку, пише Associated Press.
«Я тримав його за руку в останні години. Він знав, що його люблять, і мирно відійшов, безболісно», – сказав син, додавши, що поруч з поетом була його родина і друзі.
За його словами, рак поетові діагностували 6 років тому, нещодавно хвороба повернулась. Його стан різко погіршився в п’ятницю, 31 березня. Друг сім’ї поета Михайло Моргуліс повідомив, що після лікарі давали Євтушенкові три місяці життя. «Але він прожив менше місяця», – сказав Моргуліс.
Нагадаємо, цієї суботи, 1 квітня, у США на 84-му році життя помер російський і радянський поет Євген Євтушенко. Він просив поховати його у російському письменницькому селищі Передєлкіно, поруч з Борисом Пастернаком.
Євген Євтушенко народився 18 липня 1932 року. Свій перший вірш він опублікував в 1949 році. Три роки по тому вийшла його перша книга «Розвідники прийдешнього». Тоді ж він став наймолодшим членом Спілки письменників СРСР. У 1960-х роках разом з іншими поетами виступав на поетичних вечорах у Політехнічному музеї, які стали одним із символів епохи відлиги. У 1963 році Євтушенка висунули на здобуття Нобелівської премії з літератури. Він першим написав про трагедію Бабиного Яру, хоча ця тема не висвітлювалась в СРСР.
З 1991 року Євген Євтушенко проживав у США, де викладав в американському університеті в місті Талса. Євтушенко відомий як прозаїк, режисер, сценарист і актор. На сьогодні він є автором більше 150-ти книг, багато з них перекладені на інші мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар