Правоохоронці діятимуть в рамках закону, але дуже жорстко по відношенню до провокаторів, які шукатимуть пригод. На цьому наголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час стройового огляду та інструктажу особового складу правоохоронних органів, які охоронятимуть громадський порядок протягом першої декади травня. Про це йдеться на сайті ОДА.
"Три роки тому сталися трагічні події, під час яких загинули як люди, які боролись за нашу країну, так і люди, які піддались російської пропаганді. На жаль, через три роки є певні люди, які хочуть піаритись на цих смертях. Я впевнений, що ми у змозі забезпечити спокій і мир в нашому місті і нашій країні. Бажаю вам, щоб ви діяли в рамках закону, а всі, хто вважають, що тут будуть пригоди - вони їх отримають. По закону, але дуже жорстко", - наголосив губернатор.
Поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії України і курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ посилено патрулюватимуть центральну частину міста, територію Куликового поля і Соборну площу. Всього для забезпечення громадського порядку задіяні понад 2000 правоохоронців. Правоохоронці переведені на посилений режим роботи з 24 квітня по 17 травня.
Нагадаємо, прокуратура Одеської області в четвер, 27 квітня, розпочала кримінальне провадження у зв'язку з ухваленням 26 квітня Одеською міською радою рішення про скасування перейменування ряду вулиць і провулків обласного центру в рамках декомунізації, і повернути їм радянських назв.
Зазначимо, 28 квітня суд визнав недійсним рішення міськради про повернення низці вулиць радянських назв.