неділю, 23 квітня 2017 р.

В Україні випустили новий автомобіль, який замінив російські аналоги

В Україні випустили новий автомобіль, який замінив російські аналоги

В Україні випустили новий автомобіль, який замінив російські аналоги



Автомобільна Корпорація Богдан впродовж двох років займається розробкою повнопривідних середньотоннажних автомобілів.
Такі транспортні засоби готують для потреб Збройних Сил України.
Одним з напрямів була модернізація автомобілів ГАЗ 66. Від ГАЗ 66 залишилася ходова частина, двигун та КПП — Hyundai HD. Одне з модифікованих шасі використовується в якості базового для виготовлення багатоцільового бронеавтомобіля ОВОД.
Другий і більш перспективний напрямок — створення власної моделі на базі агрегатів Hyundai HD72. Двигун — 3,9-літровий турбодизель D4DB відповідає екологічним стандартам Євро 2. Його потужність 130 к. с., а максимальний крутний момент 380 Нм при 1800 об/хв. В новому автомобілі для української армії — мінімальна кількість електронних пристроїв, паливна система з механічним рядним насосом високого тиску.
Конструкція повного приводу була розроблена спільно з компанією BS (Південна Корея). У механізмі включення повного приводу передбачено захист від некоректного перемикання режимів роботи (привід на задню вісь, повний привід, повний привід і знижуюча передача), що в свою чергу підвищує надійність автомобіля. Блокувань диференціалів на даній моделі немає.
Нова модель автомобіля протягом двох років тестувалася в складних дорожніх умовах у Кореї та Індонезії та Ірану. По успішному завершенню тестів на ДП АСЗ №2 були виготовлені тестові зразки автомобіля.
На новому автомобілі використовується двигун, КПП та задній міст Hyundai HD 72. Вибір базового шасі продиктований тим, що конструкція автомобіля Hyundai HD добре підходить для експлуатації в складних дорожніх умовах, не потребує складного технічного обслуговування, і досить надійне. Показники витрат палива — одні з найкращих у своєму сегменті.
Перші зразки цих автомобілів Hyundai HD успішно експлуатуються з 2006 року. Станом на сьогоднішній день близько 100 автомобілів Hyundai HD без претензій служать у Збройних Силах України.
Деталі кабіни повнопривідного автомобіля — виробництва JAC. Вантажна платформа — власної конструкції. На підприємстві розроблені різні модифікації автомобілів 4х4
Автомобіль долає підйоми до 40 град., брід без підготовки не менше 0.5 м. При цьому максимальна швидкість — до 110 км/год.
Це перша модифікація повнопривідного автомобіля. Наступна модифікація — з одинарними задніми колесами і збільшеним кліренсом: на представленій моделі дорожній просвіт — 240 мм. Повна маса автомобіля — 7,2 т. Вантажопідйомність шасі — 4,5 т. В розробці знаходиться модель повнопривідного автомобіля з збільшеною вантажопідйомністю до 8 т.
Цікаве відео на тему:

Немає коментарів:

Дописати коментар