суботу, 8 квітня 2017 р.

Це вже удар у серце – США готують радикальні заходи проти РФ

У Конґресі США розглянуть законопроект, що передбачає нові жорсткі санкції проти Росії. Текст проекту був розміщений у єдиній базі документів нижньої палати американського парламенту, про це пише Finanz.
Акт «Про протидію російській агресії 2017», підготовлений групою конгресменів і внесений 28 березня республіканцем Олександром Муні, задуманий як відповідь на «втручання» Росії у президентські вибори у Штатах, «невиконання» Москвою Мінських угод щодо України, а також «незаконна анексія» Криму , Південної Осетії та Абхазії.
Законопроект передбачає санкції проти фізичних та юридичних осіб, які інвестують у російську галузь видобуток вуглеводнів більше 20 мільйонів доларів, фактично забороняючи великі вкладення у цінні папери всіх російських нафтогазових компаній (не тільки державних).
Крім того, під санкції потраплять інвестори, які вкладуть будь-яку суму в будівництво Росією трубопроводів вартістю більше 1 мільйона доларів.
Таким чином, новий пакет обмежень повністю перекриє фінансування всіх проектів «Газпрому» – від «Північного потоку-2» до «Сили Сибіру» – будівництво яких монополія розраховувала оплатити за рахунок залучення 15 млрд доларів боргу.
Під санкції також потраплять фізичні особи, банки і компанії, які купують державні облігації Росії. На такі операції, згідно з проектом, буде оголошено повну заборону незалежно від суми інвестицій.
Як зауважив відомий російський опозиційний журналіст Саша Сотнік, коментуючи цю новину, «це вже удар не у спину, а в саме серце».

Немає коментарів:

Дописати коментар