суботу, 1 квітня 2017 р.

У Дагестані війська Росгвардії оточили протестуючих далекобійників

У Дагестані війська Росгвардії оточили протестуючих далекобійників

Бійці Росгвардіі і ОМОНу оточили протестуючих далекобійників, які не погоджуються з введенням системи «Платон».
«Росгвардія стоїть в 50 м від нас в повній бойовій викладці і зі зброєю. Всього чоловік сто, разом з ними п’ять великих машин і більше десяти машин ГІБДД», – заявив очевидець в коментарі РБК.
За словами Абдуллаєва, 600 протестуючих вже кілька днів збираються виїхати до Махачкали, але дорога заблокована.
Інформацію про знаходження на місці протестів в Манасі військ Росгвардіі підтвердив представник прес-служби ГУ МВС Росії по Дагестану. Він заявив, що представники МВС і Росгвардіі забезпечують охорону правопорядку на стоянці далекобійників в Манасі.
«Акції як такої там немає. Люди стоять, це спеціальне місце для дислокації великовантажних машин. Співробітники МВС там присутні для того, щоб не допустити порушення громадського порядку. Від МВС Дагестану там 66 осіб, ще 20 прикомандировані від МВС Росії. Вони не заважають проїзду машин», – заявив черговий прес-служби дагестанської поліції.
Співробітники Росгвардіі весь день в п’ятницю, 31 березня дійсно знаходяться на стоянці далекобійників в місті Манас. Про це повідомили в департаменті по взаємодії із засобами масової інформації Росгвардіі.
Однак точну кількість співробітників, які перебувають в Манасі, тут уточнити не змогли.
«Вони [співробітники Росгвардіі] ніяких дій не роблять, а знаходяться в резерві. Стоять на узбіччі, стежать за тим, щоб місцеві жителі могли вільно пересуватися. Так, вони озброєні, щоб придушити в разі необхідності несанкціоновані дії», – заявив черговий департаменту по взаємодії із засобами масової інформації Росгвардіі.
Раніше член Об’єднання перевізників Росії Михайло Курбатов розповів «Новій газеті», що люди в формі пропонували врегулювати конфлікт за допомогою переговорів. «Нам обіцяли, що завтра сюди під’їдуть депутати, будемо з ними спілкуватися. До завтра обов’язково будемо стояти», – заявив активіст.

Немає коментарів:

Дописати коментар