понеділок, 3 квітня 2017 р.

Один із олігархів платив СБУ на Донбасі по 300 тис. доларів в місяць, – Маломуж

Один із олігархів платив СБУ на Донбасі по 300 тис. доларів в місяць, – Маломуж

Микола Маломуж. Фото: Нужненко Сергій/УНІАН
Служба безпеки України повинна вести глибоку випереджувальну роботу.

Таку думку ефірі інформаційно-аналітичного ток-шоу «Почути Україну» (щоп’ятниці о 21:30 на телеканалі ZIK) висловив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж.

«Росія постійно працювала над моделлю впливу на Україну, якщо говорити про класичних агентів на рівні фронту або невеликого підрозділу. Це стратегічна агентура, яка залежна від Російської Федерації і політично, і економічно», – розповів голова служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж.

 Агентура має потужний бізнес в Росії, спільні транснаціональні проекти  і вона постійно працювала з Росією.

«Наприклад, якщо ми мали газовий потік і мільярд доларів йшов керівництву Росії і мільярд доларів керівництву України, то зрозуміло, на кого працювали керівники з України. Точно так і депутатський корпус, міністр енергетики, олігархи і політики, яких вони фінансували», – додав Маломуж.

Після того, як окупували Донбас, сфера впливу російських спецслужб зменшилась, але вона і далі активно працює на теренах України.

«Донецькому управлінню один із олігархів платив до 300 тисяч доларів в місяць. Це було при декількох президентах. Зараз такого немає, тому що там інші окупанти керують процесом. Цю інформацію отримували в різні періоди і давали СБУ на реалізацію», – прокоментував Маломуж.

Росія, особливо у великому бізнесі, має своїх офіцерів діючого резерву, розвідників, ФСБшників.

«Потрібно говорити про комплексний підхід і комплексні заходи. Повинна бути модель стратегічного розвитку України, яка добуває політичну інформацію. СБУ повинна вести в Україні глибоку випереджувальну роботу», – зазначив Маломуж.


Микола МаломужПочути Україну
* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділ Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/04/03/odyn_iz_oligarhiv_platyv_sbu_na_donbasi_po_300_tys_dolariv_v_misyats__1072671

Немає коментарів:

Дописати коментар