пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Турчинов назвав переломний момент війни на Донбасі

Турчинов назвав переломний момент війни на Донбасі
Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що переломним моментом військового протистояння на Донбасі став повітряний удар ВПС по захопленому бойовиками так званої ДНР Донецькому аеропорту.

Відповідну думку він висловив в інтерв’ю «ВВС Україна».

За його словами, саме у травні 2014 року українська сторона повністю усвідомила всю серйозність ситуації.

Турчинов підкреслив, що тоді ЗСУ зробили висновки із досвіду Криму, де окупанти передусім намагалися захопити стратегічно важливі позиції, серед яких пріоритетними були аеропорти. Тому одразу стало зрозуміло, що агресор націлився на летовища у Маріуполі, Луганську та Донецьку.

Секретар РНБО згадує, що наприкінці травня три роки тому він отримав офіційний звіт від Генштабу, де йшлося про те, що армії не вистачає сил на оборону Донецького аеропорту, який «захопили якісь чеченці».

Тоді він віддав наказ нанести удар із повітря, але згодом отримав доволі прозорий натяк на те, що термінали являються приватною власністю Ріната Ахметова. Втім, підрозділи ВПС все-таки виконали поставлену задачу, адже Турчинов взяв це під особисту відповідальність.

«Тоді стався психологічний перелом і все зрозуміли, що назад ходу не буде», – підсумував він. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/04/15/turchynov_nazvav_perelomnyy_moment_viyny_na_donbasi_1080425

Немає коментарів:

Дописати коментар