четвер, 6 квітня 2017 р.

В Україні випробували новий вітчизняний пожежний танк ГПМ-72


В Україні випробували новий вітчизняний пожежний танк ГПМ-72

ФОТО 06.04.2017 17:381369
Міністерство оборони України спільно з дочірнім підприємством ДК "Укроборонпром" ДП "Львівський бронетанковий завод» (ЛБТЗ) завершили випробування нової пожежної військової машини ГПМ-72.  
Про це повідомляє прес-центр ДК "Укроборонпрому".
"Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершив випробування нової пожежної військової машини з Міністерством оборони України. Пожежний танк ГПМ-72 випробовували в різноманітних заводських умовах та на полігоні. ГПМ-72 призначена для гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів, розчищення шляхів до пожеж, прокладання протипожежних смуг при лісових пожежах", - йдеться в повідомленні.
Директор підприємства Роман Тимків уточнив, що після випробування нова пожежна військова машина очікує на прийняття рішення Міністерством оборони України щодо укомплектування нею спецпідрозділів Збройних Сил України.
«ГПМ-72 витримала випробування, і ЛБТЗ очікує на прийняття МОУ рішення щодо укомплектування спецпідрозділів Збройних Сил України цими новітніми зразками військової пожежної техніки, оскільки потреба в броньованому пожежному танку є очевидною», – зазначив Тимків.
В прес-центрі констатують, що за своїми тактико-технічними характеристиками ГПМ-72 значно переважає аналоги та становить конкуренцію на світовому ринку. Міністерством оборони України організовано проведення визначальних відомчих випробувань, зокрема здійснено перевірки ефективності роботи пожежно-технічного та спеціального устаткування, динамічних, паливно-економічних властивостей, прохідності, а також ергономічних вимог. Основними перевагами цього зразка озброєння є сучасний пожежний насос і лафет, місткість пожежної цистерни - 20 т, підвищена прохідність та захищеність екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогнем пожежі (наявні облив кабіни корпусу, фільтровентиляційна установка).
Як наголошують у прес-центрі, на Львівському бронетанковому заводі в 2016 році за власною ініціативою та за власні обігові кошти розробили робочу конструкторську документацію та доопрацювали дослідний зразок гусеничної броньованої пожежної машини ГПМ-72.
Фото:tank.uatur.com

Немає коментарів:

Дописати коментар