суботу, 6 травня 2017 р.

Кириленко: іноземці вражені тим, як Україна підготувалася до "Євробачення-2017"

Кириленко: іноземці вражені тим, як Україна підготувалася до "Євробачення-2017"

13.2т
Іноземні делегації, які прибули до Києва на "Євробачення-2017",  вражені високим рівнем підготовки України до міжнародного пісенного конкурсу.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба урядовця.
У п’ятницю, 5 травня,  гурт О.Torvald провів першу репетицію на головній арені "Євробачення".  Подивитися виступ та побажати хлопцям успіху на пісенному конкурсі завітав Кириленко.
В ефірі "Українського радіо" він зазначив, що протягом тижня більшість іноземних делегацій провели репетиції на головній арені і були вражені якістю сцени, величезним екраном, світлом, звуком, інсталяцією.
"Арена підготовлена у якнайкращому вигляді і багато експертів відзначають, що це одна з найкращих арен за багатолітню історію Євробачення. Всі виробничі, організаційні питання ми завершили вчасно і якісно", - наголосив  урядовець.
Віце-прем’єр-міністр також розповів, що офіційне відкриття пісенного конкурсу відбудеться 7 травня і "родзинкою"  дійства стане найдовший в історії пісенного конкурсу  265-метровий червоний килим біля Маріїнського палацу, яким крокуватимуть усі 42 делегації.
Кириленко також повідомив,  що все це дійство наживо транслюватиме  "UA:Перший" з 16:50 до 21:00. 
"Наші чудові київські краєвиди, Дніпрові схили і кручі буде бачити вся Європа, тому що трансляцію наживо здійснюватиме багато країн,  дуже багато покажуть в репортажах, записах. Тобто, це пряма реклама України, яка бореться із російською агресією, яка водночас проводить болючі економічні, соціальні реформи, але при цьому ми на найвищому рівні проводимо найскладніші європейські конкурси і наші європейські друзі нам довіряють", – наголосив він.
Віце-прем’єр-міністр також розповів, що після червоного  килиму відбудеться офіційне відкриття пісенного конкурсу, під час якого виступатимуть   українські переможниці "Євробачення" – Руслана та Джамала, а також інші відомі артисти під супровід Національного оркестру народних інструментів.
Кириленко повідомив, що в інформаційному агентстві "Укрінформ" для міжнародних журналістів, які приїхали на пісенний конкурс,  відкрили ArtHub.   
"Там можна отримати всі матеріали, які стосуються поточних справ в Україні – про наш народ, про боротьбу кримських татар проти новітнього геноциду з боку російського агресора, про наших політв’язнів, які утримуються незаконно у російських тюрмах  і за звільнення яких бореться весь світ. Тобто, ми також будемо пам’ятати і про ці моменти. Безумовно, конкурс понад усе пісенний, але величезна кількість людей захоче скласти в своїй уяві більш  комплексну картинку про нашу країну", – зазначив урядовець.
Як повідомляв "Обозреватель",  міністр культури Євген Нищук прокоментував скандал навколо "Євробачення".

Немає коментарів:

Дописати коментар