неділю, 21 травня 2017 р.

Турчинов обратился к украинцам по случаю Дня памяти жертв политических репрессий

Турчинов обратился к украинцам по случаю Дня памяти жертв политических репрессий

21 мая 2017
15:01
310
:

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять понад півмільйона українців - жертв політичних репресій, які зазнали жорстоких катувань та переслідувань.
Голодоморами і політичними репресіями тоталітарний режим намагався назавжди винищити волелюбний дух нашого народу, його одвічне прагнення до свободи та справедливості. Схиляємо голови перед співвітчизниками, які загинули, виборюючи право на вільну думку, на право бути собою на своїй рідній землі!
Майдан зробив все для того, щоб в Україні більше ніколи не було політичних репресій.
Але сьогодні наші співвітчизники потерпають від агресивних та протизаконних дій тоталітарної країни, для якої поняття «закон» просто не існує, тому що тиран підміняє собою закон. Здавалося, що подібне вже ніколи не повториться, але політичне керівництво Росії сьогодні йде шляхом терору та агресії по відношенню до населення не тільки своєї держави, але і сусідніх країн.
Політичні репресії, політв’язні в російських в’язницях та концтаборах – все це знову стало реальністю. Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко… Цей список українських патріотів можна довго продовжувати…


Наше завдання - зробити все, щоб всі політв’язні та військовополонені, яких за ґратами утримує російський агресор, повернулися додому.
У тоталітарних імперій та їх фюрерів завжди один кінець.
 Пам’ятаємо, щоб не допустити повторення!
Пам’ятаємо, щоб перемогти!
Секретар РНБО
Олександр Турчинов

Немає коментарів:

Дописати коментар