неділю, 21 травня 2017 р.

Зовсім втратили совість: сепаратисти обстріляли працівників Червоного Хреста, коли ті роздавали допомогу

Зовсім втратили совість: сепаратисти обстріляли працівників Червоного Хреста, коли ті роздавали допомогу



16243-1_large
18 травня 2017 року під час планового роздавання продуктових та гігієнічних наборів у населеному пункті Доломітне на території непідконтрольній Уряду України проросійськими найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.
Декілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей та автомобілів місії. На щастя, ніхто не постраждав, повідомляє прес-центр штабу АТО.
Вивчення обставин і журналів обліку порушень режиму припинення вогню показало, що обстріл представників Червоного Хреста відбувся саме з боку НЗФ ОРДО і вівся він з території ОРДО.
Кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснений НЗФ ОРДО з метою дискредитації ЗС України, поширення паніки та страху серед місцевого населення і представників МКЧХ.

Для забезпечення гуманітарної акції МКЧХ 18.05.2017 року Збройних Сил України надали письмові гарантії безпеки тоді як зі сторони НЗФ ОРДО таких гарантій надано не було. Представники МКЧХ здійснювали видачу гуманітарної допомоги за власним рішенням і на власний ризик.
Українська сторона СЦКК категорично засуджує дії НЗФ ОРДО та кваліфікує їх як грубе порушення міжнародного гуманітарного права.

Немає коментарів:

Дописати коментар