Російський суд Кіровської області визнав законним повторний вирок опозиціонеру Олексію Навальному і бізнесменові Петру Офіцерову у так званій справі "Кіровлісу". Таким чином, суд відхилив апеляцію сторони захисту і позбавив одного з лідерів російської опозиції можливості балотуватися у президенти на виборах 2018 року. Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на російський "Інтерфакс".
Як стало відомо, сам Навальний і Офіцеров на сьогоднішнє засідання суду не з'явилися. Їхні інтереси представляли адвокати.
Зазначимо, що відповідно до закону РФ про вибори президента, вирок, який набув чинності, позбавляє Навального права висувати свою кандидатуру на пост глави держави протягом наступних 10 років, якщо суд не зніме з нього судимість.
Як повідомляє агенція, сам опозиціонер неодноразово вказував, що російська Конституція дозволяє обиратися всім дієздатним громадянам, крім тих, хто знаходиться у місцях позбавлення волі.
Додамо, що адвокат Навального Вадим Кобзєв уже заявив, що повторний вирок у справі "Кіровлісу" буде оскаржений у ЄСПЛ.
"Теоретично Навальний зможе взяти участь в президентських перегонах, якщо Європейський суд з прав людини визнає повторний вирок російського суду незаконним (у зв'язку з чим може послідувати його скасування) або якщо конституційний суд визнає право політика на участь у виборах", – йдеться в повідомленні.