У Дніпрі волонтери й побратими попрощалися з трьома військовослужбовцями 43-го мотопіхотного батальйону 53-ї механізованої бригади Сергієм Смирновим, Анатолієм Біжком, та Юрієм Мальковим. Тіла бійців доправили до дніпровського моргу напередодні. Поховають бійців у понеділок. Про таке повідомляє "5 канал".
Усі троє загинули 1 травня 2017 року на Світлодарській дузі, намагаючись врятувати пораненого побратима. З поля бою тіла загиблих забрали бойовики, повернули українській стороні після 5-денних перемов. Передача тіл відбулася поблизу міста Щастя, у Бахмуті ж військовослужбовців ідентифікували.
Сергій Смирнов, уродженець Херсонщини та Юрій Мальков із Кривого Рогу у 43-му батальйоні служили від 2014 року, наймолодший серед загиблих Анатолій Біжко з Нікополя, що на Дніпропетровщині з тим же батальйоном уклав контракт після служби у розвідці.
Олександр Водолазький, побратим загиблих, каже: "Один був поранений військовослужбовець. Вони пішли йому на порятунок, щоб урятувати, винести із поля бою. Вийшло так, що там була засада, вони тікали. Загинули героїчно – відстрілюючись. Теж втрати і супротивник має, але вони загинули".
Керівник пошукової групи "Евакуація 200" Олег Нещадим розповів: "1 травня, як стало відомо, що хлопці загинули, відразу почалися перемовини з протилежною стороною щодо повернення тіл. 6 травня близько 10 години я з групою здійснював вихід за наші позиції, де відбувалася передача і нам вдалося їх забрати і повернути".