суботу, 17 грудня 2016 р.

Резиденцію сім’ї Януковича в окупованому Севастополі віддали «кому треба» Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/12/18/rezydentsiyu_simi_yanukovycha_v_okupovanomu_sevastopoli_viddaly_komu_treba__1010949

Резиденцію сім’ї Януковича в окупованому Севастополі віддали «кому треба»
Колишня база відпочинку «Мис Айя» в Севастополі залишилася без господаря – фірми «Норд-2007», яка хотіла відсудити у Севастополя 33,8 мільйона рублів. Об’єкт, який відійшов «кому треба», з Януковичами вже не пов’язаний.

Про це пише видання ForPost.



Сім’я колишнього президента України Віктора Януковича була пов’язана з колишньою базою відпочинку «Мис Айя» до 2012 року, об’єктом займався один з його синів. Потім об’єкт перейшов до «людини з тієї ж команди, комусь із найближчого оточення», який володів базою до травня цього року». Джерела зазначили, що нині об’єктом володіють «вже ті, кому треба»: «усе за законом російському, все прийшло до того, до чого має прийти».



Нагадаємо, приватна фірма «Норд-2007» отримала під свій контроль базу відпочинку «Мис Айя», яка раніше знаходилася в державній власності України. Також ця фірма отримала і 11,5 гектара цінної севастопольської землі в заповідному урочищі Батіліман. Згідно з судовими матеріалами, компанія контролювала як мінімум 5,6 гектара, на які вимагала від влади міста переоформити оренду. І російські, і українські ЗМІ вважали, що фірма «Норд-2007» пов’язана з родиною екс-президента України Віктора Януковича.



У квітні 2016 року, коли окупаційний «уряд» Севастополя очолював Сергій Меняйло, а його соратник Олександр Свєчніков керував департаментом з майнових та земельних відносин, фірмі «Норд-2007» було переоформлено право оренди на 5,6 гектара в російському правовому полі.

У вересні 2016 року компанія «Норд-2007» звернулася в Арбітражний суд Севастополя з позовом до департаменту з майнових та земельних відносин Севастополя про стягнення 33,8 мільйона рублів «безпідставного збагачення». Ця сума, зі слів директора «Норд-2007» Володимира Лошакова, з’явилася в результаті того, що «в минулі роки нам неправильно порахували (земельний – прим.) податок».

Арбітражний суд Севастополя 15 грудня у задоволенні позову «Норд-2007» відмовив повністю. Володимир Лошаков сказав, що не був в курсі прийнятого рішення, однак поки, припускає він, «ми не будемо оскаржувати, погодимося з ним».

Він додав, що «Норд-2007» з квітня цього року не володіє колишньою базою відпочинку «Мис Айя».

 Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/12/18/rezydentsiyu_simi_yanukovycha_v_okupovanomu_sevastopoli_viddaly_komu_treba__1010949

Немає коментарів:

Дописати коментар