суботу, 31 грудня 2016 р.

Порошенко повіз сенаторів США нагороджувати бійців 54-ї бригади в АТО

Порошенко повіз сенаторів США нагороджувати бійців 54-ї бригади в АТО

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області вручив державні нагороди військовим-учасникам АТО за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України,  вірність військовій  присязі.
Серед нагороджених високими державними нагородами українські воїни – учасники АТО, які відзначилися в боях на Світлодарській дузі та у Широкиному.
Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено начальника штабу – першого заступника командира гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи 54 окремої механізованої бригади майора Віктора Білоцького, командира бригадної артилерійської групи – заступника командира 54 окремої механізованої бригади підполковника Віталія Ложечника та командира батальйону 54 окремої механізованої бригади підполковника Олексія Оцерклевича.
ATO-1
Глава держави вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня командиру бойової машини – командиру механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону 54 окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України солдату Валерію Гонті.
З 14 вересня 2016 року по теперішній час Валерій Гонта виконує службові  та бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
18 грудня 2016 року близько 05.50 противник наніс вогневе враження по позиціям взводних опорних пунктів 1-го механізованого батальйону. Незаконні збройні формування розпочали висування техніки та особового складу. Однак вогнем з позиції батальйону противник був зупинений та вимушений відійти і перегрупуватися. Близько 09.00 противник здійснив спробу прориву позицій 1-го механізованого батальйону з боку лісу у фланг 2-ї механізованої роти, прикриваючись лісосмугою. Приблизно за годину маневрена група 3-ї механізованої роти, у складі до механізованого взводу, на чолі якої був командир механізованої роти лейтенант Микита Яровий, здійснила вихід через позиції 1-ї механізованої роти, прикриваючись лісосмугою, та увійшла у фланг противнику.
Група під керівництвом лейтенанта Микити Ярового у складі механізованого відділення, до складу якого входив солдат Валерій Гонта, продовжила рух згідно визначеного завдання для заволодіння позиціями переднього краю противника з метою відсіку можливості відходу ворожої групи.
Під щільним обстрілом противника з трьох напрямків, загинув командир роти лейтенант Микита Яровий. Солдат Гонта взяв командування групи на себе, забезпечив виведення групи з-під шквального вогню противника. Самостійно виносив з поля бою пораненого товариша солдата Максима Секрета, чим фактично врятував життя військовослужбовцю.
Завдяки проявленим мужності та героїзму солдата Гонти групою, до якої він входив, було виконано поставлене завдання.
Користуючись нагодою,  Президент України нагородив сенатора США Джона Маккейна за його послідовну підтримку України іменною зброєю – українським штурмовим автоматом.
mccain-porosh
Медаллю «За військову службу Україні» нагороджена санітарний інструктор медичного пункту механізованого батальйону 54 окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України солдат Ганна Безсмертна.
Санінструктор Безсмертна з 6 жовтня 2016 року по теперішній час виконує службові  та бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
В період з 18 по 25 грудня 2016 року Ганна Безсмертна безпосередньо брала участь у евакуації поранених 1-го механізованого батальйону як під час артилерійського обстрілу позицій батальйону, так і під час  проведення контратаки особовим складом батальйону. В складі медичного пункту під час активних бойових дій надавала першу медичну допомогу пораненим військовослужбовцям безпосередньо на полі бою, у подальшому проводила їх евакуацію до пункту медичної евакуації батальйону.
Професійні дії солдата Безсмертної дали можливість своєчасно і в повному обсязі надати першу медичну допомогу пораненим, що зберегло життя військовослужбовцям. Під час бою діяла рішуче та впевнено, не дивлячись на шквальний вогонь противника проявила хоробрість та витримку.
ATO-2
Крім того, Президент України продемонстрував сенаторам США зразки зброї, якою українська армія воює з окупантами.
senators-ATO
mccain-ATO

Немає коментарів:

Дописати коментар