понеділок, 26 грудня 2016 р.

Російська ракета «Протон-М» не змогла стартувати з космодрому через сміття у двигуні

Російська ракета «Протон-М» не змогла стартувати з космодрому через сміття у двигуні


Російська ракета «Протон-М» не змогла стартувати з космодрому через сміття у двигуні
фото ТАСС
Після відміни запуску техніки знайшли у двигуні ракети «Протон-М» сміття
Запуск російської ракети «Протон-М» з американським супутником зв'язку EchoStar 21 попередньо перенесли на другу декаду січня 2017 року. Про це з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі пише російська агенція ТАСС.
«Попередньо пуск перенесений на другу декаду січня 2017 року», - сказав співрозмовник агентства і додав, що причиною перенесення могло стати сміття, яке інженери виявили у двигуні ракети.
«В рульових двигунах одного із ступенів ракети-носія виявлено сміття. Двигун виробництва Воронезького механічного заводу, куди буде направлена комісія з перевіркою. Прийнято рішення замінити двигун і паливопроводи, які до нього йдуть, а також провести повну дефектацію виробу», - сказав співрозмовник агентства.
Раніше Центр імені Хрунічева (виробник ракети «Протон-М», - ред.) повідомив, що пуск ракети з космодрому Байконур перенесено для проведення додаткових перевірок систем носія і розгінного блоку. Проте нову дату пуску підприємство не уточнило. Спочатку старт повинен був відбутися в першому кварталі 2016 року, але вже неодноразово переносився.
Слід зазначити, що 2016 рік став для ракет класу «Протон-М» дуже невдалим. Всього з космодрому Байконур цього року стартувало три ракети. Раніше цей показник становив в середньому 8 - 11 пусків на рік.
Додамо, що контракт на запуск супутника EchoStar 21 за допомогою ракети-носія «Протон-М» уклала «дочірня» компанія Центру Хрунічева - російсько-американське підприємство International Launch Services Inc. (ILS). Після виведення на задану орбіту космічний апарат буде включений в національний реєстр Великобританії. EchoStar 21 призначений для надання послуг мобільного супутникового зв'язку на території Європи. EchoStar 21 повинен стати шостим супутником в орбітальній угрупованню EchoStar, запущеним за допомогою ракети-носія «Протон-М».

Немає коментарів:

Дописати коментар