Із військовим 95-ї десантно-штурмової бригади попрощалися у Житомирі. 25-річний  Валентин Ковальський майже три роки боровся з наслідками поранення, якого зазнав 2014 року поблизу Савур-Могили. Про таке повідомляє "5 канал".
Попрощатися з земляком на центральний майдан міста прийшли сотні людей. На Донбас він вирушив на початку російської агресії. Служив контрактником у 95-й бригаді. У липні 2014 року ворожий снайпер влучив у бійця. Куля вдарилася об бронежилет і рикошетом увійшла в черевну порожнину. При цьому пошкодила кишечник. За два роки боєць переніс численні складні операції.  До свого дня народження не дожив чотири дні. Поховали його на Смолянському кладовищі Житомира.
Євген Гончар, військовослужбовець ЗСУ, розповідає: "Після поранення все-таки вдалося врятувати йому життя, він став і буде залишатися прикладом духовитості. Дуже хотів повернутися в армію, намагався всякими способами це зробити, готовий був відмовитися від будь-яких пільг і всього іншого, дуже хотів повернутися".
Голова БО "Всеукраїнський благодійний фонд братів Кузьміних" Сергій Кузьміних згадує: "Людина-стержень. Ми коли його в Ізраїль відправляли, він не хотів знімати українську форму. Його в Ізраїль не пускали. Він сказав, що хочете, але тільняшку я знімати не буду, полечу в тільняшці. І полетів в ній. Справжній патріот України. Шкода, що у 26 років інсульт. Шкода, дуже шкода хлопця. Дуже шкода".