середу, 1 лютого 2017 р.

Україна виграла позов на $37 млн у справі про утилізацію в Калуші небезпечних відходів

Україна виграла позов на $37 млн у справі про утилізацію в Калуші небезпечних відходів

Економіка — Олег Костюк, сьогодні, 18:31680
Україна виграла позов на $37 млн у справі про утилізацію в Калуші небезпечних відходів
фото «Вікна»
Івано-Франківська ОДА виграла суд щодо утилізації у Калуші гексахлорбензолу
Міністерство юстиції України виграло справу в окружному суді США Південного Округу Нью-Йорка у судовому позові на суму 36,8 млн доларів США щодо заборгованості за послуги з утилізації небезпечних відходів у Калуші. Про це повідомила прес-служба Мін'юсту у середу, 1 лютого.
Рішення було ухвалено за позовом компанії SI Group Consort LTD. Компанія вимагала виконати рішення Господарського суду Івано-Франківської області про стягнення боргу за надання послуг зі збору небезпечних відходів.
«Компанія вимагала повернути 36,8 млн доларів за рахунок коштів держави Україна розміщених у банках США, а також майна та коштів українських підприємств на території цієї країни», – повідомили в Мін'юсті.
Однак суд визнав, що держава володіє суверенним імунітетом у даному провадженні та відхилив всі заявлені вимоги позивача.
Зазначимо, що мова йде про суперечку компанією SI Group Consort LTD та Івано-Франківською ОДА щодо заборгованості за надання послуг по збору та утилізації небезпечних відходів гексахлорбензолу з території міста Калуша.
У кінці 2013 року департамент Івано-Франківської ОДА уклав чотири угоди з «SI Group Consort LTD» щодо надання послуг із збирання небезпечних відходів. Мова йшла про вивезення небезпечних відходів із вмістом гексахлорбензолу з полігону токсичних відходів поблизу Калуша. Тоді ОДА не до кінця розрахувалася з фірмою за надані послуги.
Водночас, в ОДА повідомили, що компанія мала борги перед іноземними підрядниками і фактично не знешкодила небезпечні відходи, тобто не виконала договір.
У березні 2015 Міністерство юстиції отримало інформацію, що ізраїльська компанія «SI Group Consort LTD» подала позов до Окружного суду Північного округу м. Нью-Йорк (США) про визнання та примусове виконання на території Сполучених Штатів Америки рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 10 липня 2014 року про стягнення на користь компанії 36,8 млн доларів.
Якщо Ви виявили помилку на цій

Немає коментарів:

Дописати коментар