У рамках програми наземних випробувань літака Ан−178 були проведені випробування із завантаження−розвантаження авіаційних вантажних контейнерів та палет. Про це повідомляє прес-служба ДП "Антонов". 
"У рамках програми наземних випробувань транспортного літака Ан−178 було виконано випробування із завантаження−розвантаження авіаційних вантажних контейнерів та палет. 
З цією метою у вантажній кабіні літака було встановлено роликове обладнання що складається з двох гілок замкових балок з ригельними замками і чотирьох гілок роликових доріжок з торцевими замками, що забезпечують кріплення авіаційних вантажних контейнерів і паллет стандарту", - йдеться у повідомленні.
Зазначимо, що результати проведених випробувань підтвердили заявлені можливості літака з завантаження−розвантаження, розміщення і кріплення вантажних контейнерів та паллет у вантажній кабіні літака.
"На сьогодні літак Ан−178 здійснив 115 польотів загальною тривалістю понад 194 години, враховуючи попередній етап льотних випробувань на великих кутах атаки", - похизувались у підприємстві.

"ВАНТАЖНІ" ВИПРОБУВАННЯ АН-178: РЕЗУЛЬТАТИ НЕ ЗАБАРИЛИСЬ – ФОТОЗВІТВипробування Ан-178Випробування Ан-178Випробування Ан-178Випробування Ан-178Випробування Ан-178

Випробування Ан-178
1
 / 
6
Випробування Ан-178
Випробування Ан-178
1
 / 
6
Випробування Ан-178