99 років від дня проголошення незалежної Естонської Республіки святкують в усіх містах країни. Від сходу до заходу естонці вшановують подвиги історичних борців за незалежність і вітають сучасних захисників кордонів. Найбільш помпезно святкує столичний Таллінн, передає кореспондент "5 каналу" Дмитро Мороз. 
Святкувати незалежність естонці розпочали ледве сонце з'явилося на горизонті. Під звук державного гімну естонський триколор здіймається над головною вежею країни, що височіє над парламентом Естонської Республіки.
Спів державного хору підхоплюють звичайні перехожі. "Прапор на вежі Довгий Герман наповнює наші серця гордістю за свою Державу, за вільну Республіку. Естонія стала на рік старшою, 99 років – це ще зовсім юний вік. Я впевнений, що і в майбутньому у нас не втратиться бажання прагнути до нового, створювати та розвивати нашу державу", - каже спікер парламенту Естонії Ейкі Нестор.
На майдані перед Парламентом збираються близько півтисячі естонців. Більше ця площа не здатна вмістити."Ми вшановуємо нашу свободу і бажаємо також і українському народу якомога швидше здобути справжню незалежність", - каже мешканка Таллінна Ханна.
Парад в Естонії
1
 / 
3
Парад в Естонії
1
 / 
3
В середмісті до параду готуються бронетанкові підрозділи армії Естонії та Збройних сил Сполучених Штатів.
Цей День незалежності Естонії справді особливий. Вперше на вулицях Таллінна - танки Абрамс. Втім, американці тут не для того, щоб продемонструвати міць та потужність своєї техніки, а щоб показати всьому світові, що маленька Естонія перебуває під захистом НАТО. У параді беруть участь понад 100 одиниць техніки, в небі пролітають винищувачі НАТО.
Понад тисячу військовослужбовців Естонії, США, Великої Британії, Польщі та інших країн НАТО шикуються на площі Свободи. Парад приймає командувач силами оборони Естонії. До святкування дня естонської незалежності долучилися і представники української діаспори. Як це було – дивіться у сюжеті:


З Таллінна, Дмитро Мороз та Анна Кудрявцева, "5 Канал"