середу, 15 лютого 2017 р.

Bellingcat підготував нові доповіді про збитий MH17 із подробицями доставки Бука з РФ в Україну

Bellingcat підготував нові доповіді про збитий MH17 із подробицями доставки Бука з РФ в Україну

Другий звіт не буде оприлюднений через важливість для слідства виявленої в ньому інформації.
Проект розслідувань Bellingcat підготував дві доповіді про катастрофу малазійського Боїнга-777 в липні 2014 року на Донбасі. Одна з доповідей опублікована на сайті групи.
Друга – містить важливу для слідства інформацію про доставку російських Буків, її передали напередодні до Об'єднаної слідчої групи, яка під керівництвом голландських фахівців займається розслідуванням катастрофи Boeing 747. Вона не потрапить у відкритий доступ.
Дубинський користувався прізвиськом Хмурий і іншим прізвищем (Петровський)
Перша доповідь під назвою "Ідентифікація Хмурого, генерал-майора, пов'язаного зі збиттям MH17" містить нові подробиці про Сергія Миколайовича Дубинського. Раніше журналісти ідентифікували його по прізвиську "Хмурий".
"Особа по імені Хмурий, або "Сергій Миколайович Петровський", пов'язана з транспортуванням Бук-М1 TELAR, який збив MH17 в липні 2014 року", - сказано у звіті Bellingcat.
Другий звіт Bellingcat не буде оприлюднений через важливість для слідства виявленої в ньому інформації. Зокрема, у доповіді містяться опис військового підрозділу, вантажівок і водіїв, що беруть участь у перевезенні ракетних систем Бук в червні і липні 2014 року з російського Курська у двох напрямках уздовж кордону між РФ і Україною.
Читайте також: Повний текст звіту щодо розслідування катастрофи МН17
Також згадується вантажівка з номерним знаком 4267 AH 50, яка транспортувалп Бук 332, Бук-М1 TELAR, яким був збитий MH17.
Нагадаємо, раніше засновник проекту розслідувань Bellingcat Еліот Хіггінс заявив, що за відправку військової техніки на окуповані території Донбасу відповідальне командування Збройних сил РФ

Немає коментарів:

Дописати коментар