суботу, 18 березня 2017 р.

Після затримання Насірова на Одеській митниці знищили докази його оборудок, - Марушевська

Після затримання Насірова на Одеській митниці знищили докази його оборудок, - Марушевська



Після затримання Насірова на Одеській митниці знищили докази його оборудок, - Марушевська
фото Еспресо
За її словами, комп'ютери митниці були залиті водою
Відразу після затримання голови ДФС Романа Насірова у будівлі Одеської митниці сталася пожежа, при ліквідації якої пожежники залили комп’ютери та цифрову техніку відомства водою, повідомила в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» екс-керівник Одеської митниці Юлія Марушевська.
На її думку, таким чином знищувалися певні докази корупційних злочинів.
«Після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа в будівлі, де встановлені всі комп’ютери. І пожежники залили всю техніку водою. Як я розумію, таким чином знищувалися якісь докази й бази даних. Вони зрозуміли, що НАБУ вирішило взятися за Насірова всерйоз. А один з його промислів — робота з майданчиками, тобто з ринками, куди йдуть товари за заниженою ціною й без сплати внутрішніх податків. Включаючи той-таки «7 кілометр». Насіров із цими компаніями дуже щільно «працював». Це дуже великі обсяги кешу й потужні корупційні потоки», – зазначила вона.
Як уточнила Марушевська, в результаті пожежі постраждав кабінет Геннадія Іваненка, який був призначений в. о. начальника митниці після її звільнення. При ній Іваненко обіймав посаду заступника начальника митниці з протидії митним порушенням.
За словами Марушевської, Іваненко був людиною Насірова, який відмовився звільняти його, незважаючи на відповідні подання.
Екс-глава митниці зазначила, що під час інциденту вигоріли або були залиті водою ще кілька кабінетів відомства.
Нагадаємо, 14 листопада 2016 року керівник Одеської митниці Юлія Марушевська написала заяву на звільнення з посади. «Реалізація проекту реформ дійшла до безвихідної ситуації», — заявила вона.
Перед цим очільниця Одеської митниці публічно поскаржилася на утиски з боку керівництва ДФС.
3 березня цього року Юлія Марушевська заявила, що працівники СБУ та ГПУ прийшли з обшуками до її помешкання. Згодом прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила, що жодних обшуків у екс-голови Одеської митниці ГПУ не проводила. Проте Марушевська оприлюднила відео, на якому видно співробітників Служби безпеки в під’їзді її будинку.
У грудні 2016 року тодішній керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров стверджував, що протягом кількох тижнів після відставки Марушевської в середині листопада митниця Одеської області збільшила свої доходи на 30% або на 300 млн грн. Самого ж Насірова Національне антикорупційне бюро підозрює в причетності до справи колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Немає коментарів:

Дописати коментар