У Полтаві попрощалися з трьома трьома членами екіпажу, загиблими під час падіння вертольоту Мі-2 під Краматорськом. Авіакатастрофа сталася 26 березня. Крім авіаторів, у ній загинули також двоє пасажирів, нагадує "5 канал".
У Полтаві загиблих пілотів з 18-ї окремої бригади армійської авіації проводжали в останню путь під залпи військового салюту на Алеї Героїв військової частини, в якій служили авіатори. В аварії загинули заступник командира вертолітної ескадрильї Євген Волошин, штурман-льотчик Дмитро Мовчан та борт-інженер Роман Кандул. У пам'ять про загиблих льотчиків у небо підняли військові гелікоптери.
У підполковника Євгена Волошина у Горішних Плавнях залишилися дружина та син. Льотчика-штурмана Дмитра Мовчана не дочекалися з війни батьки. У старшого лейтенанта Романа Кандула – дружина та двоє дітей, а молодша донечка народилася місяць тому.
"Він сам – винищувач. Дуже любив техніку, літаки. На вертоліт він переучився. Дитина народилася 24 лютого, а він уже був в АТО. Повинен був вернутися за тиждень", – розповідає родичка загиблого Романа Алла Козоріз.
У військовій частині досвідчений екіпаж Євгена Волошина вважали одним із кращих. Побратими впевнені, що падіння вертольота – прикрий збіг обставин.
"Євген – командир екіпажу – виконував обов'язки у складі миротворчих місій, а туди беруть найдосвідченіших. Вимоги дуже високі. Це говорить про професіоналізм, про все", – коментує трагедію начальник штабу вертолітної ескадрильї 18-ї бригади армійської авіації ЗСУ Роман Лобунець.
"Вони дуже небо любили, літати. Льотчики не помирають, вони відлітають і не повертаються. Тому вони завжди з нами, завжди живі", - додає командир вертолітної ескадрильї Олексій Редькін.

Поховають загиблих пілотів на їхній малій батьківщині – у Горішніх Плавнях, Семенівці та Кременчуці.
Як інформував 5.UA, у неділю, 26 березня, під Краматорськом упав військовий гелікоптер. За даними Міноборони, внаслідок аварії п'ятеро людей загинули. Це троє членів екіпажу та два пасажири. За однією з версій, вертоліт впав у результаті зіткнення з лінією електропередач. Згодом з'явилося відео з кабіни гелікоптера перед аварією.