четвер, 23 березня 2017 р.

Поліція відкрила кримінальне провадження через убивство екс-депутата РФ у Києві

Поліція відкрила кримінальне провадження через убивство екс-депутата РФ у Києві

Поки що слідство ведеться за статтею про умисне вбивство, але не виключено, що злочин можуть перекваліфікувати.
Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства екс-депутата Державної думи Російської Федерації Дєніса Воронєнкова за статтею "умисне вбивство". Про це повідомив журналістам директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.
"На даний момент київська поліція зареєструвала (кримінальне провадження - Ред.) "Умисне вбивство" - ч.2 ст.115 КК. Але можливо потім будуть прийняті інші рішення, інші органи будуть розслідувати цей злочин", - сказав Шевченко.
Він також допустив, що у кілера, який убив, екс-депутата Держдуми, могли бути спільники.
У свою чергу прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила  що прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво в даному розслідуванні.
Нагадаємо, Дєніса Воронєнкова убили у центрі Києва біля готелю Premier Palace. Українські правоохоронці вважають, що до вбивства екс-депутата Держдуми РФ причетна Росія. Його вбивцю затримала київська поліція.
Як повідомлялося, колишній депутат Держдуми Росії від КПРФ Дєніс Воронєнков переїхав в Україну і в грудні 2016 року отримав українське громадянство. Також він дав свідчення Генеральній прокуратурі України проти колишнього українського президента Віктора Януковича, який обвинувачується у державній зраді.
Воронєнков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілья Пономарьов, який отримав влітку 2016 року посвідку на проживання в Україні.
На цю подію вже відреагував президент України Петро Порошенко. Він вважає це вбивство "актом державного тероризму з боку Росії".

Немає коментарів:

Дописати коментар