пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Головна помилка української влади 1917 року в тому, що повірила Росії, – історик

Головна помилка української влади 1917 року в тому, що повірила Росії, – історик
Для того, щоб події сторічної давності не повторилися, українському суспільству потрібно зробити висновки. Перш за все, треба об’єднатися навколо української національної ідеї, де український народ має бути господарем на своїй землі.

Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 17:00–21:00 на телеканалі ZIK) висловив історик Володимир Сергійчук.

Сьогодні  виповнюється 100-ліття від початку Української революції 1917-1921 років та створення Української Центральної Ради. В результаті тих подій, Україна домоглася визнання прав на свою державу, культуру та мову.

«Перш ніж згадувати про Центральну раду, варто згадати і солдатів Волинського полку, які відмовилися стріляти в мирних людей та першими підняли синьо-жовтий прапор в колишньому Петрограді. Саме після цієї події хвиля українського національного відродження прокотилася по всій Російській імперії, а потім і в самій Україні, де була створена Центральна Рада»,– каже Сергійчук.

Історик переконаний, що між подіями 1917 року та тим, що нині відбувається в українській державі існують певні паралелі. А головна проблема поразки української революції – віра в Росію.

«Якщо сьогодні ми не захистимо українську державу, то втратимо її так само, як і у двадцятих роках. Адже тоді, Центральна рада, як і Верховна рада України сьогодні – відображають настрої українського суспільство. Тому, для української влади 1917 року та сьогоднішньої, проблема одна – вони вірили Росії. Вірили й у те, що російський робітник чи селянин не постане проти українського. Така наївність суспільства не давала можливостей розбудовувати власну могутню державу»,– додає Володимир Сергійчук.




історія УкраїниПерші пр Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/03/17/golovna_pomylka_ukrainskoi_vlady_1917_roku_v_tomu_shcho_poviryla_rosii__1062865

Немає коментарів:

Дописати коментар