пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Українська розвідка розсекретила дані КДБ про вбивцю Бандери та Петлюри

Українська розвідка розсекретила дані КДБ про вбивцю Бандери та Петлюри

0
2 575

Служба зовнішньої розвідки України оприлюднила розсекречені архіви КДБ стосовно українських національних рухів та їхніх лідерів Симона Петлюру та Степана Бандеру
реклама
Про це повідомляється на сайті служби зовнішньої розвідки.
Оприлюднено документи про Богдана Сташинського, який вбив лідерів Організації українських націоналістів Степана Бандеру та Лева Ребета. Оприлюднено агентурні донесення Сташинського, фото оперативної зйомки і з його особистого архіву, плани КДБ із ліквідації членів ОУН.
З документів видно як завербували Сташинського, його провокації проти ОУНівського підпілля та як саме він готував теракти проти Степана Бандери та Лева Ребета.
Крім того, оприлюднені документи, які свідчать про спробу КДБ завербувати лідера розвідки Української народної республіки Василя Недайкашу. Зокрема з документів видно як КДБ намагався залучити його до співпраці, кеоли він жив у Франції, та до розкриття розвідки УНР.
Також стали оприлюднені такі матеріали як українська еміграція 20-30-х років минулого століття в архівних документах розвідки, діяльність української політичної еміграції у міжвоєнний період 1920-1930-х років в документах органів державної безпеки СРСР, розсекречені документи щодо Симона Петлюри.

Немає коментарів:

Дописати коментар