вівторок, 14 березня 2017 р.

На Житомирщині провели масштабні навчання з бронетехнікою та артилерією

На Житомирщині провели масштабні навчання з бронетехнікою та артилерією

Близько 60 одиниць різної гусеничної та колісної броньованої техніки задіяли на навчаннях, які пройшли в 92-й окремій механізованій бригаді на Житомирщині.
До умовного бою залучили по два механізованих і танкових підрозділи. Також на навчальне поле вийшла батарея протитанкових керованих ракет та мінометні розрахунки. Окрім них попрактикувалися у своїй роботі й артилеристи з протитанкової батареї МТ-12 «Рапіра».
Як зазначили у прес-групі ОТУ “Маріуполь” такі навчання проходять в з’єднанні щонайменше раз на тиждень. Через те, що особовий склад частини виконує завдання на передньому краї в районі АТО, військовослужбовці залучаються до них на ротаційній основі. Рота з передової виводиться на декілька днів за другу лінію оборони. Там відновлює свої сили, за потреби ремонтує техніку та залучається до навчань.
????????????????????????????????????
Зокрема, військовослужбовці бригади відпрацювали тактику дій в обороні, наступі, виникненні нестандартних ситуацій та інше. Механізована рота зайняла позиції, які були не підготовлені до ведення оборони. Особовий склад відпрацював відбиття атаки, ведення контр атаки і вихід підрозділу на вказану лінію, непідготовленої до ведення оборони. Роль противника виконували також екіпажі бронемашин бригади.
“Навчання пройшли вдало. Ми залучили до заходу роту військовослужбовців, які прибули з навчальних центрів і всі показали високі результати. Цей умовний бій для них не залік, а просто обкатка. Але можна сказати, що новоприбулі воїни вдало пройшли бойове злагодження та добре відпрацювали моменти пов’язані з веденням оборони. Далі будуть навчання з бою в місті та інші. Після повної підготовки і результатів, які задовольнять командування бригади, поповнення включать до єдиного бойового порядку”, — зазначив командир 92-ї омбр полковник Віктор Ніколюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар