пʼятницю, 10 березня 2017 р.

ДОСТАЛИ!Повстання віруючих у монастирі (відео)

Повстання віруючих у монастирі (відео)

Віряни б’ють на сполох - з храму хочуть забрати святиню. Парафіяни та монахині Чернігівського Свято-Успенського монастиря дізналися, що ікону Єлецької Божої Матері хочуть віддати на реставрацію, або ж повернути історичному музею ім. Тарновського, на балансі якого вона стоїть. Причиною став нещодавній інцидент, коли невідомі забрали золоті прикраси, які люди вішали на ікону в знак вдячності за допомогу. Договір був розірваний відповідальною стороною в односторонньому порядку.



Ікона потрапила до жіночого монастиря в 1999 році, у однієї із віруючих зберглася світлина тієї важливої події. З того часу образ знаходиться тут. Люди розповідають, що тисячі людей приходять до неї за зціленням від різних недугів.

Безперервно з самісінького ранку в храмі йшов молебен.

Близько першої години дня до монастиря прийшли представники влади, історичного музею, приїхав і спеціаліст - реставратор із столиці . Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова каже, спільна мета всіх - зберегти образ в храмі, але якщо треба його реставрувати, то довірити це треба найкращому в Україні фахівцю. Відповідальність за Ікону Божої матері несе керівництво історичного музею.

Сергій Лаєвський каже, представники монастиря повинні були відразу ж сповістити його про крадіжку цінних речей у церкві.

Поки реставратор із помічниками робили макрозйомки аби потім на спеціальному обладнанні роздивитись чи є на ній пошкодження, чернігівці не переставали молитися.

Завершивши необхідну процедуру реставратор Тетяна Бичко дала свою професійну оцінку.

Сергій Лаєвський запевнив, що підстав для хвилювання у релігійної громади немає, ніхто ікону не забирає , але так би мовити «лікувати» її потрібно.

Зробити реставрацію тут на місці, як це пропонували монахині , не реально, кажуть спеціалісти. Та все одно ікона має обов’язково повернутися додому. Поки ж ніхто нічого не чіпав. Чекатимуть результатів зроблених фахівцями аналізів.

Немає коментарів:

Дописати коментар