вівторок, 14 березня 2017 р.

Рада ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Канадою

Рада ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Канадою

Фінальне голосування в Канаді може відбутися вже наприкінці березня чи на початку квітня.
У вівторок, 14 березня, Верховна Рада ратифікувала Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Відповідне рішення за основу та в цілому підтримали 272 нардепи.
Після голосування голова парламенту Андрій Парубій повідомив, що підпише законопроект про ратифікацію невідкладно.
Як раніше повідомляв міністр економічного розвитку Степан Кубів, ринок Канади є привабливим для українських виробників.
«Канада у 2015 році імпортувала продукції на 420 мільярдів доларів. CUFTA – приклад створення нових можливостей для українських експортерів», – сказав міністр.
Очікується, що зона вільної торгівлі між Україною та Канадою дасть змогу зняти більшість торгових обмежень і митних зборів у взаємній торгівлі.
Зокрема, як зазначив під час виступу народний депутат Олексій Порошенко, завдяки цій угоді Канада скасує мито на понад 90% українського експорту.
Як повідомлялося, 11 липня 2016 року під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо в Україну було підписано угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною та Канадою. 8 березня 2017 року Верхня палата федерального парламенту Канади підтримала ратифікацію Угоди у другому читанні більшістю голосів. Перед остаточним голосуванням у третьому читанні документ має повторно отримати погодження профільного комітету, однак зазвичай цей етап минає легко. Відповідно, фінальне голосування може відбутися вже наприкінці березня-початку квітня.
Після затвердження Сенатом наступним кроком з боку Канади на шляху до набрання Угодою чинності стане її підписання генерал-губернатором.

Немає коментарів:

Дописати коментар