середу, 8 березня 2017 р.

Новий Розділ прощається із загиблим героєм Ростиславом Труханським. Відео

Новий Розділ прощається із загиблим героєм Ростиславом Труханським. Відео

7 березня жителі міста Новий Розділ прощались із Ростиславом Труханським, юним захисником України, який загинув у зоні бойових дій під Авдіївкою. Це вже шостий загиблий герой АТО, із міста Новий Розділ.
Віддати шану захисникові прийшли, здавалось, усі новороздільці. Тіло героя, скалічене ворожою міною, бойові побратими несли на руках через усе місто до місця поховання. …Цвинтар. Журлива пісня «Чуєш, брате». Гімн України у виконанні духового оркестру. Три залпи зі зброї. Квіти. Свічки… Дорогою додому кожен, мабуть, роздумував про долю юного героя, про слова Преосвященого Владики Богдана (Манишина), про війну, про зміни які не настали… Направду, боляче бачити такого молодого хлопчину в труні. Йому було лише двадцять…
Здається, лише вчора він сидів за партою на уроках у п’ятій школі чи на лекціях у ліцеї будівництва та побуту… Хтось згадає, як він любив танцювати чи ходити в гори. Хтось замислиться, скільки б він міг ще зробити в цьому житті. Важко приймати такі втрати. Та маємо знати, що кров убитих стає зерном для майбутніх поколінь. Запам’ятались слова Владики Богдана: «Маємо тепер заступника перед Богом, який буде молитися за наші гріхи і просити Бога допомогти тим змінам, допомогти боротись із тою системою і пізніше… Він є прикладом любові до своєї країни, і ми маємо за честь мати таких патріотів.» Він прощається з нами, зі своєю родиною, друзями, і залишає нам заповіт: берегти Україну. В прощальній церемонії взяв уділ парох римсько – католицької церкви в Новому Роздолі отець Дамян Панковяк.

Немає коментарів:

Дописати коментар