Чонгарська телевежа заввишки у 150 метрів запрацювала – мовитиме скраєчку на окупований Крим. Поки що транслюватиме три FM-радіостанції, телеканали ще протягом року треба буде почекати. Подробиці – у сюжеті "5 каналу".

Нова вежа має відновити українське мовлення не лише на територію окупованого Криму, а й у прикордонних районах материка. Там з моменту окупації майже відсутній вітчизняний радіо- та телесигнал. Раніше він йшов з телевежі з Красноперекопську, тепер звідти транслюють лише російські телеканали.
Будували 150-метрову вежу більше трьох місяців на гроші приватних інвесторів. Вартість проекту – 3,5 млн грн. Українське телебачення обіцяють повернути до кінця року. А радіоефір вже стартував.
Нова телевежа дозволяє транслювати радіосигнал на відстань 130 кілометрів, телесигнал на 60. Це створить інформаційну альтернативу російській пропаганді – впевнені в профільному міністерстві. Чонгарська телевежа дозволяє транслювати 7 потужних радіопрограм та 32 канали цифрового телебачення.
"Ми будемо доносити ту інформацію, яка важлива для українців і для жителів Криму. У мене є підозра, що може глушити буде, але я розумію що км 100-120 до Ангарського перевалу буде. Тобто Сімферополь точно будемо брати", – впевнений радіоведучий "Херсон-FM" Сергій Кузнєцов.
У планах зведення ще однієї вежі на адміністративному кордоні з Кримом.
Аби почути коментарі міністра інформаційної політики та дізнатися, чи можливо вежу збільшити – дивіться відео:

Кіра Славіна, Анатолій Онопрієнко, "5 канал"