В Хмельницькому попрощались із 56-річним добровольцем та волонтером Андрієм Рибцовим, передає "5 канал".
Чоловік родом з російського Владивостоку. Проте з малих років проживав у Хмельницькому. Коли на сході почалися бойові дії – увійшов до складу батальйону "Донбас". За рік Андрій Рибцов був демобілізований і відразу почав займатися волонтерством. Очолив Хмельницьку Спілку учасників бойових дій ГО "Українська асоціація інвалідів АТО".
Його серце не витримало навантаження – Андрій Рибцов помер від обширного інфаркту. В нього залишились дружина та син. Бійця поховали на Алеї Слави мікрорайону Ракове обласного центру. "Я служив пліч-о-пліч з ним і що я побачив – те що він для бійців своїх, для підлеглих своїх був як батько", – згадує побратим загиблого Олег Пащенко.
Інший побратим загиблого Андрій Рябека відзначив: "Завжди він був для нас – не тільки для мене, для всіх – як стовп на який можна опертися. Коли з'являвся Андрій Іванович, значить все добре, всі будуть живі здорові. Значить ми в безпеці, всі захищені. Оце основне з чим пов'язана особистість Андрія Івановича".

Як повідомляв 5.UA, військові лікарі прооперували волонтерів фонду "Батальон Волонтер", що зазнали поранень внаслідок обстрілу біля Зайцевого у середу, 8 березня