пʼятницю, 10 березня 2017 р.

У КИЄВІ ЗНЕСУТЬ ПАМ'ЯТНИК СУВОРОВУ

У КИЄВІ ЗНЕСУТЬ ПАМ'ЯТНИК СУВОРОВУ

Адміністрація Київського військового ліцею - колишнього Суворовського училища - вирішила демонтувати пам'ятник російському полководцю Олександру Суворову, повідомляє українське видання "Вести". На місці монумента планують встановити пам'ятник українському гетьману Івану Богуну, в честь якого перейменовано навчальний заклад.

За даними видання, в даний час пам'ятник закритий банером з фігурою Богуна. Як уточнили ТАСС у військовому ліцеї, це зображення демонструє, який пам'ятник буде встановлений у майбутньому на місці статуї Суворова.

В адміністрації військового навчального закладу журналістів запевнили, що після демонтажу пам'ятник Суворову, який нині стоїть перед будівлею ліцею, буде перенесений на задній двір.

Суворовське військове училище в Києві було відкрито в 1943 році. Пам'ятник Суворову перед будівлею училища на бульварі Лесі Українки роботи скульптора-аматора, співробітника училища майора Івана Зарічного був відкритий 15 вересня 1974 року. Постать полководця з міді висотою 3,2 метра стоїть на постаменті з штучного граніту заввишки 3,1 метра. У 1992 році на підставі постанови Кабінету міністрів України навчальний заклад було перейменовано в Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.
11.03.2017

Немає коментарів:

Дописати коментар