пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Розвідники ЗСУ, що зникли на Луганщині в лютому, перебувають у полоні в терористів "ЛНР"

Розвідники ЗСУ, що зникли на Луганщині в лютому, перебувають у полоні в терористів "ЛНР"

Відповідну заяву зробили в командуванні Сил спецоперацій після перегляду відео, яке виклали в мережу бойовики.
Військовослужбовці ЗСУ, які зникли на території окупованої Луганщини, потрапили в полон до терористів. Про це повідомили в прес-службі Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.
Згідно з повідомлення, 10 березня представники так званого «МГБ ЛНР» виклали відео з допиту військовослужбовців–розвідників Збройних Сил України.
«Відео дало змогу переконатися, що наші військовослужбовці живі та перебувають в полоні російсько-терористичних військ. Представники спецслужб іншої країни та підконтрольних їй терористичних груп, працюють зі своїми бранцями за звичною схемою. Фізичні тортури та психологічний тиск, психотропні речовини, зневага до особистості є звичними елементами їх діяльності, за допомогою яких бойовики змушують зізнаватись заручників в тих вчинках, до яких вони не мають жодного відношення», - йдеться у повідомленні.

«Воїни Збройних Сил України виконували штатні завдання з ведення спеціальної розвідки у визначених районах. Ці завдання не пов’язані із підривною діяльністю та не несуть загрози мирному населенню, але виконуються в край напруженій обстановці, в умовах збройного протистояння між терористичними групами всередині самопроголошеної псевдореспубліки», - додали в командуванні.
Командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України наголосило, що на відміну від воєнно-політичного керівництва Російської Федерації, Україна не відмовляється від своїх воїнів-розвідників.
«Тому ми ініціюємо звернення до міжнародних правозахисних організацій… з проханням забезпечити дотримання людського поводження та скоріше повернення додому військовослужбовців ЗС України, які потрапили до рук терористів на підконтрольній ним території Луганської області. Наполягаємо на проведені незалежної медичної експертизи із залученням міжнародних експертів щодо оцінки та контролю за фізичним та психічним станом воїнів-розвідників ЗС України, які перебувають в заручниках. Окрему діагностику просимо проводити щодо виявлення результатів застосування психотропних речовин на організми воїнів-заручників», - підсумували в прес-службі.
Як повідомлялось, 11 лютого 2017 року був втрачений зв'язок з розвідниками, що виконували завдання в зоні проведення АТО на території Луганської області

Немає коментарів:

Дописати коментар