У Миколаєві попрощалися із бійцем 79-ї десантно-штурмової бригади. Роман Гульченко загинув 30 січня на Донеччині. Жалобна церемонія була влаштована у гарнізонному Будинку культури. Провести в останню путь командира взводу прийшли його побратими, передає "5 канал".
У Збройних силах Роман Гульченко був від серпня 2014 року. У складі 79-ї бригади брав участь в обороні Донецького аеропорту. У лютому 2015-го в боях за Логвинове був поранений. Нагороджений орденом "За мужність" 3-го ступеня.
"Півтора роки прослужили разом. Він багато чому навчив… В аеропорту був. Загалом, був скрізь, де була бригада. Повністю пройшов все", – розповів побратим загиблого із 79-ї десантно-штурмової бригади Євген Стеценко.
Загинув чоловік поблизу Водяного під мінометним обстрілом бойовиків. 30-річний десантник прикрив собою побратимів. У Романа Гульченка залишилися дружина та п'ятирічна донька.
"Для нас це велика трагедія, бо всі знали Рому. Він був командиром взводу і ми вже планували подавати документи на офіцера…. Але так трапилось, що він зараз вже серед героїв, яким ми завжди віддаємо свою шану", – розказав заступник командира 79-ї бригади Ярослав Калашник.