середу, 1 лютого 2017 р.

До Литви прибули німецькі військові підрозділи (відео)

До Литви прибули німецькі військові підрозділи (відео)

До Литви прибула перша група військовослужбовців багатонаціонального батальйону НАТО. Цього разу – 70 солдатів і офіцерів бундесверу.
Завданням батальйону буде посилення східного кордону країн НАТО з огляду на підвищення військової загрози з боку Росії, повідомляє www.delfi.lt.
– Наше перебування тут – вияв нашої солідарності, – заявив командир багатонаціонального батальйону полковник Крістоф Хубер.
До кінця лютого в Литві має зосередитися близько 450 військових бундесверу, 6 танків Leopard 2A і 20 БМП Marder. Повний склад батальйону налічуватиме близько тисячі осіб і має бути укомплектований до кінця червня. Тут служитимуть військовослужбовці з Бельгії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Франції і Хорватії. Батальйон дислокуватиметься в гарнізоні Руклі в центрі країни. Спеціально для розміщення підрозділів НАТО в містечко було інвестовано понад 6 млн євро для розвитку інфраструктури.
Рішення про розміщення батальйонів НАТО в Польщі та балтійських країнах пов’язане з агресією Росії в Україні і загрозі країнам Альянсу зі сходу.
Як ми повідомляли, до Польщі вже прибули підрозділи американської армії. Там почалися спільні польсько-американські навчання сухопутних військ. На Чорному морі тим часом відбуваються багатонаціональні навчання ВМС НАТО.
 

Євген Шкодун

Немає коментарів:

Дописати коментар