суботу, 14 жовтня 2017 р.

"Пока еще без огня": В Киеве стартовал марш славы УПА

Кілька тисяч людей зібралися у парку імені Шевченка у суботу, 14 жовтня, на святкове віче з нагоди 75-річчя Української повстанської армії, після якого учасники рушать колоною до Контрактової площі.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
Віче розпочалось близько 16.30. Його традиційно відкрив 91-річний ветеран УПА Теодор Дячун із Білої Церкви, який озвучив десять заповідей українського націоналіста. Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання героїв, загиблих на сході України.
Серед присутніх були й лідери націоналістичних сил, зокрема голова політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.
"Уже 12-й рік поспіль ми проводимо подібні заходи і марші. Але цьогорічний є особливим - біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібралися представники всіх націоналістичних сил, ми уклали маніфест і відстоюємо разом те, за що боролась УПА. Сьогодні ми боремось за велику Україну й повернення її територій", - сказав Тягнибок.
Він також закликав учасників зібрання до дисципліни під час маршу.
Ситуація у парку Шевченка залишається контрольованою - правопорядок забезпечують бійці Нацгвардії та Національної поліції.
Ч
Як повідомляв Укрінформ, учасники заходу зосереджені головним чином біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що визначено місцем збору. Більшість із них тримають у руках державні прапори, червоно-чорні стяги, прапори ВО "Свобода", "Національного корпусу", полку "Азов", "Правого сектору", "Конгресу українських націоналістів".

Немає коментарів:

Дописати коментар