четвер, 2 лютого 2017 р.

Модернізовані танки "Булат" масово поповнять українське військо

Модернізовані танки "Булат" масово поповнять українське військо

Танкові підрозділи ЗСУ вже найближчим часом в повному обсязі забезпечать бойовою технікою
Сьогодні, 09:21
Під час нещодавнього засідання РНБОУ, обговорюючи питання якнайшвидшого зміцнення танкової потужності війська, перевагу надали модернізації Т-64 замість будівництва нових "Оплотів", повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Народну армію".
"81% державного оборонного замовлення - це є загальний фонд держбюджету. І ми твердо переконані в тому, що на сьогоднішній день цей 81% буде гарантовано профінансовано," - зазначив Петро Порошенко. - Причому фінансування має розпочатися вже зараз."
"У нас стає вибір: або один "Оплот", або десять глибоко модернізованих і капітально відремонтованих Т-64 чи Т-80. Причому "Оплот" будується щонайшвидше за 18 місяців, а цикл глибокої модернізації Т-80 - 2,5 місяці. Таким чином у нас постає питання: або танкова рота в повному складі, або один танк," - зазначив Президент.
Разом з тим, в ЗСУ від "Оплотів" теж не відмовляється.
Вітчизняні підприємства оборонної галузі мають чималий досвід у здійсненні модернізації важких броньованих машин. З-поміж іншого й осучаснення танку Т-64Б до виду БМ "Булат".
"Булат" переважає своїх попередників за такими основними характеристиками, як вогнева міць, захист і потужність.
Він поєднує нові розробки, які запозичені від танків Т-80 та Т-84. На модернізованому танку встановлено двигун 5ТДФМ потужністю 850 к. с, який є форсованою модифікацією двигуна 5ТДФ, приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою і сучасний комплекс динамічного захисту української розробки. Механізм заряджання (МЗ) уміщує в себе 28 пострілів, що перевищує місткість автомата заряджання (АЗ) танка Т-90, яка становить усього 22 постріли. У бою це - суттєва перевага.
На "Булаті" встановили новий навісний динамічний захист "Ніж", який значно підвищує живучість машини в бою, з додатковим пасивним бронюванням, систему управління вогнем, аналогічну встановленій на танках Т-80Б, Т-80УД.
Має він і перспективи стосовно подальшої модернізації за рахунок установки двигуна 6ТД потужністю до 1000 к.с, тепловізійних прицільних комплексів, сучасних нічних приладів спостереження, системи динамічного захисту та сучасних систем зв'язку і навігації.
Екіпаж "Булату" - три людини: командир й навідник розміщуються в башті, механік-водій - у носовій частині корпусу.
Підвищення рівня захисту танку Т-64Б до рівня БМ "Булат" забезпечили завдяки встановленню комплексу додаткового захисту на корпус і башту, що підвищує рівень захисту танка БМ "Булат" від кумулятивних засобів ураження у 2,2 рази, від кінетичних засобів ураження - у 1,9 р. Для маскування використано камуфльоване забарвлення, термодимову апаратуру й систему "Туча", що складається з восьми пускових установок димових гранат 3Д6 і пульту управління системою пуску димових гранат.
Основним озброєнням танку є 125-міліметрова гладкоствольна танкова гармата - пускова установка КБА-3 або 2А46М-1. Її використовують для ведення вогню осколково-фугасними, бронебійними підкаліберними й кумулятивними артилерійськими снарядами, а також керованими ракетами. Автоматичне заряджання здійснює механізм заряджання. У разі відмови автомата можливе ручне заряджання, але скорострільність у такому випадку буде значно нижчою. Місткість конвеєра - 28 пострілів. Тривалість заряджання - від 7,1 до 19,5 секунди за повного оберту конвеєра МЗ. Напівавтоматичне завантаження конвеєра артилерійськими пострілами здійснює екіпаж танка за 13-15 хвилин.
З гарматою спарений 7,62-міліметровий кулемет ПКТ зі стрічковим живленням і темпом стрільби 700-800 пострілів на хвилину. Його боєкомплект становить 1250 патронів. Зенітна кулеметна установка з кулеметом НСВТ калібру 12,7 мм і дистанційним управлінням забезпечує вогонь по повітряних цілях на дальність 1500 м, а по наземних - 2000 м. Боєкомплект кулемета становить 300 набоїв.

Українські конструктори заклали в танк Т-64 величезний потенціал його модернізації, тому "шістдесятчетвірка" ще неодин десяток років буде зразком у світовому танкобудуванні.

Немає коментарів:

Дописати коментар