Програма Фестивалю Святого Миколая 2017 у Чигирині


Перша козацька столиця - Чигирин - у грудні традиційно збирає всіх охочих до доброго і якісного дозвілля святкувати Фестиваль Святого Миколая, який ще називають «Українською Фінляндією». 16-17 грудня на це дійство вже втретє з'їдуться тисячі гостей з цілої України та з-закордону. Тут за два дні ви знову повірите в казку, отримавши щирі й теплі враження від зустрічі з Миколаєм Чудотворцем. В Чигирині також чекають вертепи з усієї України та неповторні подарунки й сувеніри, які подарують щирі емоції на цілий рік вперед... До наступного фестивалю! 
Дата проведення: 16-17 грудня 2017. Місце проведення: Центральна площа міста Чигирин Черкаської області. Вартість: вхід вільний.
Програма Фестивалю Святого Миколая 2017 у Чигирині:
В ці дні Чигирин очікує багато див: історична резиденція Богдана Хмельницького на Центральній площі перетвориться у резиденцію святого Миколая. Чудотворець і добродійник почне свій шлях Україною саме звідси, з Фестивалю Святого Миколая. А головний ярмарок фестивалю - «Казкова столиця» - стане територією чудес і чудовим місцем для відпочинку всією сім'єю на День Святого Миколая в Чигирині. Саме тут, на Центральній площі, облаштують яскраві ятки найліпші місцеві майстри й господарі та їхні побратими з цілої України. Крім того, на гостей чекає ще багато незабутніх подій, заходів та місць...
Результати конкурсу міні-мюзиклів «Дива на Миколая».
Розваги, атракції, квести, подарунки, фотосесії, конкурси, майстер-класи.
«Фабрика святого Миколая» і безкоштовні подарунки для малечі :)
«Шкідниківка - територія розваг для дітей».
«Кімната див - місце, де дива можливі!».
Як говорять організатори, Фестиваль Святого Миколая у Чигирині - це нагода тішитися життям разом, хоч на пару днів немов потрапивши у казку!


Вінниця

Від 17 грудня 2017 року у Вінниці, в торгово-розважальному центрі «Анастасія», розпочнуться незвичайні й святкові заходи для малих і великих вінничан, а також для гостей цього чудового міста. Різдвяно-новорічна програма триватиме аж до 14 січня 2018 року. Yolkipalki Ekkoparty 17\18 - це розважально-ігровий та культурно-освітній цикл цікавих подій і заходів для цілої родини. У цей час в «Анастасії» заплановані конкурси та покази, майстер-класи, ігрові шоу, багато смаколиків та подарунків! А організовані групи дітей (від 7 років) отримають тут особливі пропозиції.
Дата проведення: 17 грудня 2017 - 14 січня 2018.
Місце проведення: торгово-розважальний центр «Анастасія» на вулиці Пирогова, 39. Вартість: 130 грн (батькам учасників - вхід безкоштовний).
Програма Ekkoparty Yolkipalki 17\18 передбачає різні локації, заходи та сімейні події. На вас чекають:
Розважально-ігрове Family-shou та створення еко-ялинки в проекті Toystory.uk.
Костюмоване карнавальне шоу для дітей і дорослих.
Модні покази етно-колекцій, анімаційні шоу.
Яскраві й затишні фото-локації в стилі ЕККО
Конкурсні завдання та цікаві квести від Treelife School.
Розваги та багато ігор і майстер-класів.
Подарунки і призи для малечі і не тільки :)
Сімейне еко-дозвілля.
Запоріжжя

Від 19 грудня 2017 до 19 січня 2018 року на площі Фестивальній у місті Запоріжжі буде відбуватися обласний Новорічно-різдвяний фестиваль.  Мета фестивалю - популяризація кращих українських національних традицій, а також звичаїв і обрядів. Крім того, новорічно-різдвяні святкування завжди сприяють організації змістовного дозвілля як запорожців, так і гостей цього міста. Від Дня святого Миколая Чудотворця аж до свята Хрещення Господнього фестиваль створює чудову святкову атмосферу в центрі Запоріжжя. У події візьмуть участь найкращі музичні колективи з цілої Запорізької області.
Дата проведення: 19 грудня 2017 - 19 січня 2018. 
Місце проведення: площа Фестивальна. Запоріжжя. Вартість: вхід вільний.
Різдвяний фестиваль у Запоріжжі відкриють 19 грудня, на свято Миколая. Тоді на Фестивальній площі урочисто засвітиться ялинка.
Так це місце на місяць перетвориться на центр різноманітних зимових святкувань. Тут встановлять святкові будиночки, де можна буде скуштувати гарячі напої та різдвяні солодощі й інші смаколики. У новорічному Містечку майстрів кожен зможе придбати оригінальні подарунки і сувеніри. А заглибитися у духовне святкування й традиції періоду Різдва Христового допоможе Релігійне містечко, яке також буде знаходитися на Фестивальній площі.


Ужгород


А в Ужгороді цього року, окрім традиційних ярмарків, буде ще й Перший закарпатський фестиваль пряників

Організатори обіцяють: тут буде ціле пряникове містечко! Крім того, у програмі свята - численні майстер-класи для дітей і дорослих, конкурси, майстерня альтернативної ялинки та ще багато-багато цікавинок.
Дата проведення: 15, 16, 17 грудня 2017 року від 11:00 до 20:00 щодня.
Місце проведення: місто Ужгород, історико-культурний центр «Совине гніздо», вулиця Ракоці, 2.  Вартість: вхід безкоштовний.

Цього року вже в 21 раз в Ужгороді на День святого Миколая відбудеться Парад миколайчиків, яких ще називають помічниками святого Миколая.

Одне з найулюбленіших дитячих свят - День святого Миколая Чудотворця. На Закарпатті його святкують яскраво: цього року вже в 21 раз в Ужгороді на День святого Миколая відбудеться Парад миколайчиків, яких ще називають помічниками святого Миколая. Парад вирушить від Театральної площі, де буде запалено головну ялинку міста Ужгород. Таким чином тут відкриють великий цикл новорічно-різдвяних свят. Прямуватиме парад до площі Народної маршрутом, який за ці роки вже став традиційним. Миколайчики пройдуть з цукерками, жартами і веселощами, якими будуть обдаровувати перехожих.
Дата проведення: 19 грудня 2017 року о 12:00.
Місце проведення: площа Театральна - площа Народна. Ужгород. Вартість: безкоштовно.
Миколайчики, мов маленькі чарівники, щороку поспішають дарувати цілому Ужгороду святкову атмосферу і гарний настрій. У параді беруть участь школярі, студенти, дорослі. Усі одягають червоні костюми і шапки святого Миколая. Зібравшись біля ялинки, учасники Параду миколайчиків вирушають на вулиці Ужгорода з солодкими презентами для містян, дзвіночками та колядками. Передзвін та пісні звучать по всьому маршруту - аж до Народної площі.