Партії ВО «Батьківщина» посіла перше місце із результатом 31,6% на виборах 24 грудня, що проходили у 51 об'єднаній територіальній громаді, де обирали депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, таким чином провівши у місцеві ради 268 депутатів.

Про це сказала голова Партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час прес-конференції у Києві, коментуючи попередні результати виборів у ОТГ.
«Команда Партії ВО «Батьківщина» за даними 100% протоколів із мокрими печатками змогла провести в місцеві ради 268 депутатів, які були обрані від партій, в той час як «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 165 депутатів, «Аграрна Партія» - 117 депутатів, а «Наш край» - 60 депутатів», - сказала вона і додала: «При тому, що 80% кандидатів в депутати перемогли саме від партій».

Голова Партії ВО «Батьківщина» наголосила, що таким чином за даними всіх протоколів із мокрими печатками, Партія ВО «Батьківщина» із великим відривом від всіх інших партій отримала перше місце на виборах у ОТГ із результатом 31,6%.
«Партія ВО «Батьківщина» отримала перше місце на виборах у ОТГ із результатом 31,6%, значним чином випередивши інші партії. У той час як партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» отримала 19,4%, а «Аграрна партія» - 13,8%», - сказала Юлія Тимошенко і додала, що решта партій отримали ще нижчі результати. Як приклад, «Наш край» - 7% підтримки громадян, «Радикальна Партія Олега Ляшка» - 6,6%, «УКРОП» - 5,5%, «Самопоміч» - 2,8%, «Опозиційний блок» - 2,7%, «Народний фронт» - 2,2%, «Свобода» 1,2%, «Громадянська позиція» - 1,1%.

Водночас Юлія Тимошенко пояснила, що Партія ВО «Батьківщина» порівняно із останніми виборами значним чином покращила результат на 3,5%, збільшивши таким чином розрив із партією діючого президента «Блок Петра Порошенка» Солідарність» на 12%.
«Це і є реальні рейтинги політичних партій в Україні», - наголосила вона.

Голова Партії ВО «Батьківщина» також наголосила, що вибори у ОТГ покривали майже всю країну, а тому є достатньо репрезентативними щодо показника підтримки людей щодо кожної політичної сили.
«Коли говорять, що в країні немає альтернативи чинному президенту - це неправда. Свідченням цьому є останні вибори у ОТГ, де «Батьківщину» підтримали 31,6%, а «Блок Петра Порошенка» Солідарність» - 19,4%. Різниця - суттєва, і лідерство - чітко визначено», - сказала вона.

А також Юлія Тимошенко закликала українське суспільство не зважати на замовні неправдиві рейтинги від влади.
Юлія Тимошенко також зауважила, що водночас вибори проходили із значними порушеннями виборчого законодавства і застосуванням адміністративного ресурсу із боку влади, що в інакшому випадку дало б значно вищий результат для команди Партії ВО «Батьківщина».
«Ми не можемо констатувати, що вибори - чесні, вільні і демократичні. Таких репресивних, насильницьких, нечесних, підкуплених виборів - не було. І «Батьківщина» мала б вищий результат, якби не терор, який був організований на всіх рівнях», - обурено зауважила парламентарій.