середу, 27 грудня 2017 р.

“Русскій мір” = нацизм: В’ятрович жорстко відповів російському пропагандисту

“Русскій мір” = нацизм: В’ятрович жорстко відповів російському пропагандисту

0
136
Нацизм, комунізм і “русскій мір” можна поставити в один ряд як ідеології, в яких немає місця для України і для українців.
Таку думку “Обозревателю” висловив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.
Коментуючи пропозицію екс-прем’єр-міністра України Юрія Єханурова, історик пояснив: “І нацизм, і комунізм, і “русскій мір” – це три ідеологічні системи, які не бачать в цьому світі місця для України і для українців. У цьому контексті ми можемо ставити їх в один ряд. Всі три ідеології абсолютно агресивні, абсолютно антиукраїнські. Вони дуже різні, але з точки зору збереження України як національної і демократичної держави вони фактично єдині”.
Історик також прокоментував заяву заступника голови ЦК КПРФ Юрія Афоніна про те, що весь економічний потенціал України був створений за часів Радянського Союзу. “Економічний потенціал України створений за радянських часів, але кров’ю українців і за рахунок життів мільйонів українців”, – сказав В’ятрович.
І додав: “Так звана індустріалізація, про яку так люблять говорити шанувальники радянської влади, фактично стала можливою тільки за рахунок знищення мільйонів українських селян за часів Голодомору”.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар