пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Кириленко: Потік російського пропагандистського мотлоху до України зупинено. ВІДЕО


Минуло півроку, як запрацював закон про обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту, що запровадив дозвільну систему на ввезення друкованої продукції з держави-агресора.
Після запровадження системи дозволів лише 7700 назв російських книжок отримали дозволи на ввезення в Україну, тоді як минулого року в Україну завезено близько 50 тисяч. У грошовому еквіваленті вартість ввезених російських книжок навряд чи перевищуватиме півтора мільйона доларів, хоча до початку вторгнення Росії в Україну літератури ввозилось на понад 30 млн доларів на рік. Потік пропагандистського мотлоху треба було зупинити і захистити український книжковий ринок.

Відповідно до нового закону надано 197 відмов у видачі дозволів на книжки з Росії : 177 відмов – через формальності з документами, 20 відмов надано через антиукраїнський зміст. Імпортери почали відповідально ставитись до поширення російських книг. Також закон створив нові можливості для наших видавців: зараз в Україні є величезний запит на український переклад з європейських мов. Видавці друкують літературу в Україні, українською мовою, створюють робочі місця, сплачують податки.
Крім того, цими днями набув чинності наказ Держкомтелерадіо Про затвердження Порядку накладення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України адміністративно-господарських штрафів, котрий вводить в дію ще одну норму вищезгаданого закону. Тепер література з держави агресора, що поширюється нелегально в книгарнях чи на ринках буде вилучатись згідно з законом, а поширювач потраплятиме під штрафні санкції - штраф становить 10 мінімальних заробітних плат – це 32 000 грн, а при повторних випадках суб’єкт підприємницької діяльності отримає штраф уже в 50 мінімальних зарплат – це 160 000 грн, тому поширювати контрабандну книжкову продукцію з Росії стане не лише аморально, а й економічно невигідно.


Немає коментарів:

Дописати коментар